Trainen bij MAC Lierop 22-11

MAC Lierop hervat trainingen op woensdag en zaterdag

Zoals bekend is zijn we als club verwikkeld in een langdurend juridisch traject over het gebruik van ons circuit. Een aantal buurtbewoners probeert ons het crossen onmogelijk te maken.

 

 

Op 18 juli 2018 heeft de Raad van State (RvS), de hoogste bestuursrechter een uitspraak gedaan waaruit bleek dat wij rechten hadden. Namelijk dat we 4 nationale wedstrijddagen per jaar mogen organiseren en dat er op woensdag- en zaterdagmiddagen mag worden getraind door leden van de club.

 

Op basis van die uitspraak werkt de gemeente aan legalisatie. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en moeten we een omgevingsvergunning hebben. De verwachting is dat het nog een tijd kan duren voordat dit rond is. Ondanks de uitspraak van de RvS heeft de gemeente tot enkele weken geleden nog altijd handhavend opgetreden tegen het trainen op ons circuit. Inmiddels hebben zij een gedoogbesluit genomen. Hierdoor is het mogelijk om 4 nationale wedstrijddagen per jaar te organiseren en is het voor leden nu ook weer mogelijk om te trainen op woensdag- en zaterdagmiddagen.

 

Daarom worden de trainingen weer hervat vanaf zaterdag 23 november. Trainen is dan alleen mogelijk voor leden, op het tijdstip zoals dat in het verleden ook het geval was, namelijk van 13.00 uur tot 16.59 uur.

 

Niet-leden kunnen niet rijden. Voor hen is er ook geen gelegenheid om ter plekke lid te worden van de club om zo alsnog te kunnen rijden. Zoals de RvS heeft bepaald zal trainen voor niet leden slechts mogelijk zijn enkele weken voor een wedstrijd. Deze data zullen we bekend maken zodra de data van de te organiseren wedstrijden voor komend jaar bekend is.

 

Heeft u vragen, neem dan contact op met het bestuur van de club.

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: