START MXGP Letland Kegums...!!! 08-08

MXGP Motocross 2020

Toen begin juli de berichtgeving over de nieuwe kalender bekend werd, vierde de hele MXGP-paddock feest. Na vijf maanden wachten om uit de lockdown te komen, gaan we weer racen. Ondanks dat 2020 een heel vreemd jaar was, zullen de meeste mensen deze stop snel vergeten en uitkijken naar een betere tweede helft van dit jaar.

 

Letland is gastheer van de de eerste drie MXGP wedstrijden die deze maand zullen plaatsvinden op het harde zand circuit van Kegums, want hier maakt de de FIM Motocross World Championship zijn opwachting na zijn langverwachte comeback na een pauze van vijf maanden.

 

START MXGP Letland Kegums...!!!

Foto: MXGP - START MXGP Letland Kegums...!!!.

 

De Letse GP zal ook de tweede, derde en vierde ronde van het EMX250-kampioenschap voor zijn rekening nemen tezamen met de drie openingsrondes van de gloednieuwe EMX Open-klasse!

 

Nu teams en rijders de afgelopen vijf maanden hebben gewerkt voor de herstart van het seizoen, lijdt het geen twijfel dat het niveau van de concurrentie dit jaar bij de Letse Grand Prix nog intenser zal zijn.

 

Nederlanders klaar voor de herstart

 

Bogers en Coldenhoff waren de afgelopen weken volop in voorbereiding op de herstart van het wereldkampioenschap om zich voor te bereiden op de herstart het WK MXGP motorcross en ook voor Jeffrey Herlings is het aftellen al weer even begonnen want morgen staat sinds lange tijd weer de eerste Grand Prix in Letland op het programma.

 

Herlings over de prompte stopzetting van het MXGP kampioenschap half maart

 

Begripvol is ie uiteraard over het stopzetten van het motocrossseizoen vanwege de coronapandemie, maar ervan balen deed Jeffrey Herlings natuurlijk ook. Niet op de laatste plaats omdat de 25-jarige coureur het nieuwe jaar in de MXGP zo sterk begonnen was. "Het was echt een nachtmerrie", vertelt de wereldkampioen van 2018. "Ik voelde mij supergoed. Ik had de eerste twee GP's weten te winnen en kon niet wachten om naar Argentini af te reizen. Maar toen kwam ineens het telefoontje met 'cancel het maar en gooi je agenda maar even dicht de komende maanden."

 

Hoe staat het met onze zuiderburen?

 

Jeremy van Horebeek is zich druk aan het voorbereiden op de herstart van het wereldkampioenschap MXGP. Afgelopen weken trainde hij op het circuit van Lommel.
 

Strijbos nog even aan de zijlijn door verplichte hernia operatie

 

De Belg Kevin Strijbos zal begin augustus niet van start gaan in de MXGP wedstrijden in Letland. Strijbos kampte al vanaf het begin van het seizoen met een hernia maar dankzij goede behandelingen kon hij door blijven rijden. Over een kleine 2 3 weken zou Strijbos weer op de motor kunnen stappen.

 

Wie staan er aan de start in de Grand Prix van Letland

 

Volgend weekend staat de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Letse Kegums. De startlijsten zijn uit, bekijk hieronder wie er mee doen!

 

Programma MXGP Letland 2020

 

Volgend weekend staat de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Letse Kegums. De startlijsten zijn uit, bekijk hieronder wie er mee doen!

 

Zaterdag:

10:00 - Free Content Studio Show

12:05 - LIVE EMX Open Race 1

12:55 - LIVE EMX 250 Race 1

14:05 - LIVE EMX Open Race 2

14:55 - LIVE EMX 250 Race 2

 

Zondag:

08:05 - LIVE MX2 Free / Time Practice

09:05 - LIVE MXGP Free / Time Practice

11:00 - LIVE MX2 Race 1

12:00 - LIVE MXGP Race 1

14:00 - LIVE MX2 Race 2

15:00 - LIVE MXGP Race

 

KLIK HIER Voor de Entry-list

KLIK HIER Voor Live beelden

KLIK HIER Voor Live Timing

KLIK HIER Voor de uitslagen

 

Bron: Infront Moto Racing - MXGP

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: