MXGP Turkije, Portugal en Rusland afgelast 19-08

MXGP Motocross 2020

Naar aanleiding van de evolutie van COVID-19 beperkingen en de moeilijkheid van reizen, is de beslissing genomen om de MXGP van Turkije in Afyonkarahisar die oorspronkelijk gepland stond op 5-6 september uit te stellen tot 2021, ook de MXGP evenementen die dit seizoen gepland waren in Portugal die oorspronkelijk in Agueda zou plaatsvinden, evenals de MXGP van Rusland, gepland in Orlyonok, zijn ook uitgesteld tot 2021.

 

MXGP Turkije, Portugal en Rusland afgelast

Foto: MXGP - MXGP Turkije, Portugal en Rusland afgelast.

 

Het MXGP kampioenschap is Italiaans gekleurd met totaal 9-wedstrijden

 

De rest van het kampioenschap word grotendeels onder de Italiaanse driekleur verreden met totaal 3-triple-headers in Faenza, Mantova en Pietramurata.

 

Na het succes van de Letse triple-header zal in plaats daarvan, het FIM Motocross World Championship anticiperen op het evenement in Faenza. Dus voor de komende drie wedstrijden met de MXGP van Itali op 5-6 september, de MXGP van Citt di Faenza de 8-9 september en de Grand Prix van Emilia Romagna op 12-13 september. De evenementen in Faenza zullen ook worden vergezeld door het EMX125 en EMX kampioenschap.

 

Finland in 2021 weer op kalender MXGP

 

De GP van Finland staat vanaf volgend jaar weer op de kalender van de MXGP. Tot en met 2023 zullen de motorcrossers daar racen op het nieuwe Kymi Ring-circuit. Het is voor het eerst sinds 2014 dat de MXGP weer afreist naar Finland.

 

Update MXGP Kalender 2020

 

MXGP Turkije, Portugal en Rusland afgelast

Foto: MXGP - MXGP Turkije, Portugal en Rusland afgelast.

 

Bron: Infront Moto Racing - MXGP

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: