Herlings vier wedstrijden aan de kant 11-09

MXGP Motocross 2020

De leider in de WK-stand mist zondag de GP van Emilia-Romagna in Faenza en tussen 27 september en 4 oktober drie GP's in het Italiaanse Mantova.

 

Jeffrey Herlings de huidige leider van het MXGP FIM Wereldkampioenschap en winnaar van vier v.d. zeven Grand Prix wedstrijden tot nu toe, zal de komende GP's niet achter de starthekken verschijnen. Zijn crash woensdagmorgen op het circuit van Monte Coralli had een grote impact op zijn nek en schouders. Na het voorval werd hij naar een ziekenhuis in Bologna gebracht en vervolgens naar Herentals in Belgi, waar hij werd onderzocht door de bekende en vertrouwde chirurg dr. Doctor Claes.

 

Herlings vier wedstrijden aan de kant

Foto: MXGP & Nieuwsmotor - Herlings vier wedstrijden aan de kant.

 

Hoewel Herlings veel geluk heeft had, betekent de harde landing dat hij de komende twee weken moet rusten en de toestand van zijn bovenlichaam in de gaten moet houden. Hij zal op 29 september weer een MRI ondergaan. Die datum betekent dat hij de volgende vier wedstrijden zal moeten missen. Op het circuit van Mantova zal eind deze maand de derde triple header plaatsvinden.

 

Dirk Gruebel, Team Manager en Technisch Cordinator: "Hoewel het een beangstigende crash was, moeten we dankbaar zijn dat Jeffrey niet ernstig gewond is geraakt. De eerste scans zijn positief als je kijkt naar de verwondingen die hij had kunnen oplopen. Hij is echt een stoere vent en heeft dit proces eerder meegemaakt. Het is frustrerend vanwege het goede werk dat hij heeft verricht in het kampioenschap, maar het is de negatieve kant van de sport, het geen dat we moeten accepteren. Hopelijk laat de scan over een paar weken positieve resultaten zien dat zijn herstel de goede kant op gaat. Het hele team zal hem missen totdat hij weer op de motor zit en doet waar hij goed in is."

 

Bron: Red Bull KTM Factory Racing

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: