Coldenhoff naar Monster Energy Yamaha Factory 12-11

MXGP Motocross 2021

Glenn Coldenhoff maakt MXGP-line-up Monster Energy Yamaha Factory voor 2021 compleet.

 

Yamaha Europa is verheugd dat Glenn Coldenhoff de line-up samen met drie andere rijders het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team zal versterken, waar hij samen met Jeremy Seewer en Ben Watson de strijd zal aanvoeren op een YZ450FM motor voor het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2021.

 

Coldenhoff naar Monster Energy Yamaha Factory

Foto: Yamaha Racing - Coldenhoff naar Monster Energy Yamaha Factory.

 

De uit Oss afkomstige Glenn Coldenhoff zal een van de vaste toprijders zijn voor de MXGP-competitie. Gedurende zijn carrière eindigde de 29-jarige in totaal 19 keer op het podium, waaronder vijf Grand Prix-overwinningen.

 

Naast zijn Grand Prix successen heeft Coldenhoff een sleutelrol gespeeld bij de Monster Energy Motocross of Nations. Coldenhoff is de afgelopen twee jaar ongeslagen gebleven bij 'de naties' met memorabele 1-1 overwinningen in de VS in 2018 en op het TT Circuit Assen in 2019. Dankzij Coldenhoff's sprankelende prestaties, samen met sterke prestaties van zijn twee teamgenoten, vierde het Nederlands team hun allereerste Motocross of Nations-overwinning voor eigen publiek.

 

Coldenhoff herstelt momenteel van een nekblessure die hij opliep tijdens een valpartij op de MXGP van Vlaanderen in in het Belgische Lommel. Hij is inmiddels al aan zijn revalidatie begonnen en heeft er alle vertrouwen in dat hij weer volledig fit zal zijn voor het nieuwe Grand Prix seizoen in 2021.

 

Reactie: Glenn Coldenhoff - Monster Energy Yamaha Factory MXGP

 

"Vanaf de eerste momenten dat we elkaar ontmoetten voelde ik me enorm thuis binnen het hele Yamaha team, mijn eerste ondervindingen waren dat er een zeer gemotiveerd en ambitieus team op me wachtte. Ik ben erg dankbaar en sterk overtuigd dat ik met deze kans opnieuw vooruitgang kan boeken, door wederom te vechten voor het kampioenschap. Ik weet dat Yamaha me alles zal geven om deze doelen te bereiken. Mijn herstel verloopt voorspoedig en ik kan niet wachten om binnenkort op de blauwe motor te springen."

 

Reactie: St. Louis Vosters - Monster Energy Yamaha Factory MXGP-teameigenaar

 

"Het is geweldig om Glenn Coldenhoff de komende jaren aan boord te hebben. Hij is een uitdagende rijder die jaar na jaar nog steeds stappen voorwaarts maakt. Ik geloof echt dat hij in de Yamaha-motor YZ450FM de best mogelijke resultaten zal kunnen behalen."

 

Reactie: Alexandre Kowalski - Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager

 

"We zijn erg blij Glenn te verwelkomen in het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team. Hij is een zeer professionele, gefocuste en toegewijde rijder die zich inzet voor zijn sport om de beste wil zijn. Hij heeft veel ervaring en de afgelopen twee jaar talloze keren bewezen dat hij in staat is om GP's te winnen, dus we zijn verheugd hem te verwelkomen binnen het Yamaha team. Hij zal naast Jeremy Seewer en Ben Watson toetreden tot het in Nederland gevestigde Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team. Ik weet dat Glenn en Jeremy al een goede relatie hebben, wat leuk zal zijn om ze samen te zien rijden en elkaar te zien pushen om sterk te zijn in de competitieve MXGP-klasse. Samen met Jeremy hebben we een sterk team met veel ervaring, wat voor Ben fijn zal zijn om van te leren en te groeien.

 

Bron: Yamaha Racing

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: