Studio Sport - Herlings knap tweede in België 02-08

MXGP Motocross 2021

Jeffrey Herlings heeft zijn rentree in de MXGP gevierd met een tweede plek in de GP van Belgi. Een scheurtje in zijn schouderblad weerhield hem er niet van de eerste manche te winnen en in de tweede manche vijfde te worden en totaal tweede in het dag klassement te eindigen.

 

Video: NOS-Sport - Herlings knap tweede in België.

 

Herlings raakte twee weken geleden in Oss geblesseerd toen de Italiaan Ivo Monticelli met zijn voorwiel vol op de schouder van de Brabander landde.

 

Winnaar in Belgi werd Romain Febvre. De Fransman reed naar een tweede en eerste plaats. Tim Gajser,de leider in het WK-klassement,zag zijn voorsprong slinken door twee mindere omlopen (zevende en vierde). Herlings reed in de slotmanche knap terug na een slechte start.

 

Reactie Jeffrey Herlings

 

Op voorhand had ik getekend voor deze resultaten. In de eerste manche had Febvre een goed tempo in handen en samen liepen we weg bij de rest. Ik kon nog versnellen en wist de manche te winnen. In de tweede manche kwamen Coldenhoff en ik met elkaar in aanraking waardoor we beiden vielen. Ik kwam nog terug naar een vijfde plaats maar toen was het gebeurd en begon de arm parten te spelen. We hebben de kansen op de wereldtitel in leven gehouden. We staan 42 punten achter, dat is uiteraard niet waar we willen staan maar over vandaag ben ik meer dan tevreden.

 

MX1, Eerste manche:

01. JEFFREY HERLINGS,KTM
02. Romain Febvre,Fra,Kaw
03. Antonio Cairoli,Ita,KTM
04. Pauls Jonass,Let,Gas
05. Jeremy Seewer,Zwi,Yam

MX1, Tweede manche:

01. Romain Febvre,Fra,Kaw
02. Pauls Jonass,Let,Gas
03. Jorge Prado,Spa,KTM
04. Tim Gajser,Slo,Hon
05. JEFFREY HERLINGS,KTM

 

Stand WK na 6 van de 19 GP's;

01. Tim Gajser,Slo,Hon
02. Romain Febvre,Fra,Kaw
03. Antonio Cairoli,Ita,KTM
04. Jorge Prado,Spa,KTM
05. JEFFREY HERLINGS,KTM
226 pnt

221 "

217 "

212 "

184 "

 

Bron: NOS-Sport

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: