Bax/Musset houden in Lierop de leiding in klassement 14-09

Zijspan & Quad wedstrijden in Lierop

Sidecarteam Bax heeft de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lierop weten te winnen.

 

Video: Arno van den Brink - Bax/Musset houden in Lierop de leiding in klassement.

 

In de eerste manche kon Bax niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een tweede plaats. In de tweede manche waren de rollen omgedraaid en was het Bax die met een hoog tempo over het circuit ging en de manche van start tot finish naar zijn hand wist te zetten.

 

Met een voorsprong van 1 punt kwam Bax naar Lierop. Het was dan ook zeer belangrijk om goed te scoren. Het circuit lag er perfect geprepareerd bij en met veel enthousiasme begon Bax aan de training. Hij zocht nog wat naar de juiste lijnen en bouwde zijn snelheid gedurende de sessie verder uit. Ondanks verwoede pogingen kon hij zijn draai nog niet helemaal vinden op het circuit en kwam uit op een vijfde tijd.

 

De zijspancombinatie Bax/Musset heeft de tweede manche van het ONK zijspancross in Lierop weten te winnen. Bax nam op het loodzware circuit gelijk de leiding in handen en sloeg een gat.

 

In de eerste manche reageerde Bax goed toen het starthek viel en als tweede kon hij aan de wedstrijd beginnen. Door een valpartij van de leidende combinatie kon Bax tijdens de eerste ronde de koppositie in handen nemen. Een aantal ronden wist hij stand te houden maar omdat het rijden niet lekker ging, werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Bax probeerde de kopman te volgen maar moest hem in de slotfase laten gaan en koos voor een tweede plaats.

 

Uitermate gemotiveerd ging Bax in de tweede manche van start. Opnieuw zat hij er goed vooraan bij en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit sloeg hij gelijk in de beginfase een gat en dit wist hij in de rest van de manche te consolideren. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish en pakte tevens de dagzege in Lierop!

 

Commentaar Etienne Bax: ‘’In de eerste manche kon ik niet meer doen dan er een tweede plaats uit te halen. Je hebt weleens van die wedstrijden waarin je voelt dat wanneer je net dat beetje extra geeft, het dan fout gaat. In de eerste manche voelde ik dat en daardoor heb ik besloten om voor een tweede plaats te kiezen. In de tweede manche was alles anders. Het juiste ritme zat er gelijk goed in en ik kon met een straf tempo naar de zege rijden. We beginnen volgende week met de rode plaat en hopelijk kunnen we de Nederlandse titel binnen halen.’’

 

Volgende week zondag wordt de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross verreden in Oss. Het zal een spannende wedstrijd worden omdat Bax met een voorsprong van slechts 1 punt aan deze wedstrijd zal beginnen.

 

Daguitslag ONK Zijspancross Lierop:

01. Bax/Musset 47 Pnt

02. Hermans/Janssens 47 Pnt

03. Van Werven/van den Bogaert 36 Pnt

04. Kops/Horton 35 Pnt

05. Keuben/Debruyne 31 Pnt

 

Uitslagen ONK Sidecar & Quad Masters Lierop

 

De complete uitslagen van de wedstrijden van afgelopen zondag in Lierop zijn hier terug te vinden.

 

» KLIK HIER - Uitslagen ONK Sidecar/Quads Lierop

» KLIK HIER - Voor het klassement overzicht

 

Bron: Motocrossplanet

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: