MAC Lierop blikt terug op prachtige seizoensafsluiter

KNMV Dutch Sidecar en Quad Masters 2022

  15-09-2022

De afgelopen weken waren de mensen achter MAC Lierop weer volop in touw met de voorbereidingswerkzaamheden voor de ONK Sidecar & Quad Masters finale wedstrijden op Circuit de Herselse bossen. Na de droogte namen de weergoden in de laatste week het nodige werk uit handen zodat er zaterdagavond alleen nog water moest worden weggepompt om het circuit helemaal startklaar te krijgen.

 

MAC Lierop blikt terug op prachtige seizoensafsluiter

Foto: Start Zijspannen - MAC Lierop blikt terug op prachtige seizoensafsluiter.

 

Zaterdagmiddag kwamen de eerste rijders naar Lierop en nadat de camping voeg in de avond al behoorlijk vol stroomden, was de feesttent op deze vooravond van de wedstrijden voor het eerst in jaren weer geopend. De muzikale inbreng van DJ Rob lokte menig campingganger naar de feesttent.

 

Op de wedstrijddag bleef de mist nog even hangen maar deze veranderde in de loop van de morgen al snel in prachtig motorsportweer, zodat de finalewedstrijden voor de ONK Sidecar en Quad Masters onder goede condities werden verreden en de nieuwe Nederlands kampioenen voor 2022 in Lierop werden gehuldigd.

 

Bij de ONK Sidecars wonnen Bax/Cermak met overmacht alhoewel zij afgelopen zomer tijdens de Zwartecross in het Gelderse Lichtenvoorde al de Nederlandse titel veroverden, was het een belangrijke voorbereiding voor de WK finalewedstrijd volgende week in het Duitse Rudersberg. In de ONK Quad klasse werd de uit het Belgische Lier afkomstige Jan Vlaeymans de nieuwe NK kampioen. Dennis Jansen uit het Gelderse Klarenbeek wist in de NK Quad klasse de Nederlandse titel te verzilveren. Kevin van Vaerenberg & Dirk van Dijk werden Nederlands kampioen bij de NK Zijspan klasse. Tenslotte was de titel bij de Rookie Quads voor Stephan Bakkenes.

 

 Groot respect was er voor Cor van Werven de invallende compaan van thuis favoriet Nick Maas. Door een blessure van Ruben van Werven zorgde hij dat Nick voor zijn publiek kon schitteren door op het laatste moment te besluiten na 3,5 jaar éénmalig zijn rentree te maken. Zij behaalde op het loodzware circuit, die onder sommige rijders ook wel "De hel van Lierop" genoemd werd totaal een derde podiumplaats in de einduitslag.

 

MAC Lierop is zeer blij met deze mooie motorsport dag een prachtig jubileumjaar te kunnen afsluiten. Via deze weg bedanken we alle leden- en vrijwilligers die de afgelopen weken weer vele uren bezig geweest zijn om de complete accommodatie in paraatheid te krijgen. Maar ook onze sponsoren welke telkens een zeer belangrijke bijdrage leveren om voor nu en in de toekomst blijvend te kunnen organiseren.

 

Bestuur MAC Lierop

 

Complete uitslagenoverzicht Sidecar & Quad Masters wedstrijden Lierop

 

https://speedhive.mylaps.com/Events/2048331

 

Uitslagenoverzicht Sidecar en Quad Masters

 

20-03-2022 St Isidorushoeve

03-04-2022 Halle

10-04-2022 Lochem

16-04-2022 Oldebroek

26-05-2022 Rhenen

05-06-2022 Varsseveld

17-07-2022 Lichtenvoorde

11-09-2022 Lierop

 

Eindstand Sidecar & Quad Masters Kampioenschap 2022

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: