75e MXoN naar legendarische RedBud USA

MXoN Motocross 2022

  23-09-2022

Dit weekend krijgt de MXoN zijn langverwachte terugkeer naar RedBud USA waar de 75e editie van het evenement belooft groter en beter te worden dan ooit tevoren!

 

75e MXoN naar legendarische RedBud USA

Foto: Team Netheralnds MXoN 2019 Assen - 75e MXoN naar legendarische RedBud USA

 

Sinds het succes van de Monster Energy FIM MXoN van 2018 wilde iedereen graag dat het evenement terugkeerde naar 'America's Motocross Track', waar thuisfans hopen hun lokale helden op de hoogste trede te zien.

 

Dit is de tweede keer dat RedBud het grootste motorcrossevenement van het seizoen organiseert, en de vijfde in totaal in de VS. De States organiseerden voor het eerst de Monster Energy FIM Motocross of Nations in 1987 in Unadilla met Bob Hannah, Rick Johnson en Jeff Ward die bijdroegen aan de 13-jarige zegereeks van de VS.

Team USA

Team USA is natuurlijk een van de favorieten die dit weekend aan de start staan. Na in totaal meer dan enig ander land 22 keer te hebben gewonnen, willen de Amerikanen sinds hun laatste overwinning in 2011 in Saint Jean d'Angely weer aan de top komen. Dit jaar bestaat het team uit Eli Tomac, Justin Cooper en Chase Sexton , waarbij Sexton zijn allereerste Monster Energy FIM MXoN-optreden maakt.

100 jaar KNMV bracht MXoN in 2004 naar naar het Brabantse Lierop

Video: MX Actieve - MXoN 2004 Lierop met Voorzitter Wim Smits.

 

Voor het trio zal dit ongetwijfeld de nodige spanning opleveren, aangezien het de enige keer dat het Amerikaanse team ooit op eigen bodem (RedBud 2018) werden verslagen. Maar met de steun van het thuispubliek en een zeer sterke line-up, hopen de Amerikanen opnieuw aan de top te staan!

Team Frankrijk

Ondertussen zal Team Frankrijk proberen ne het behalen van hun vijfde opeenvolgende overwinning hun succes te herhalen, toen zij hun voorlopig laatste zege binnenhaalde met Gautier Paulin, Jordi Tixier en Dylan Ferrandis. Natuurlijk zal Dylan Ferrandis dit keer weer in het team zijn naast Maxime Renaux en Marvin Musquin in actie komen, waarbij het trio opnieuw een reŽle bedreiging vormt voor de Chamberlain Trophy.

Team Australia

Team Australia zorgt met een zeer sterke teamopstelling met rijders als Mitch Evans, Hunter Lawrence en Jett Lawrence dit jaar opnieuw een grote concurrentie voor de eerste plaats. Met Evans sterk uitkomend in de MXGP en de gebroeders Lawrence die die voor de nodige sensatie kunnen zorgen tijdens de Amerikaanse wedstrijden' - dit trio zou aan AustraliŽ zo mogelijk hun allereerste overwinning bij de Monster Energy FIM Motocross of Nations kunnen schenken.

MXoN ItaliŽ 2021 - Nederland zilver

Video: NOS-Sport - WK-zilver "Herlings - Coldenhoff - Moosdijk" MXoN Italië.

Team Groot-BrittanniŽ

Groot-BrittanniŽ is met Dean Wilson, Max Anstie en Tommy Searle ook een team om naar uit te kijken die de Union Jack in de VS vertegenwoordigen. Met 16 overwinningen heeft de Britse ploeg behoorlijk wat geschiedenis en staan op de tweede plaats als de meeste MXoN overwinningen waar het trio dat de podiumreeks van Team GB in 2017 begon in Matterley Basin, waar ze als derde eindigden en sindsdien is de ploeg derde geworden voor de laatste vier opeenvolgende Monster Energy FIM MXoN wedstrijden en zullen dat aankomend weekend ook willen afsluiten met een nieuwe medaille om er totaal vijf van te maken!

Team ItaliŽ

Team ItaliŽ zijn met Antonio Cairoli , Andrea Adamo en Mattia Guadagnini dit jaar titelverdediger na hun overwinning op eigen bodem vorig jaar in Mantova. Na deze laatste zege afgelopen jaar zal de motivatie komend weekend erg hoog zijn.

 

75e MXoN naar legendarische RedBud USA

Foto: MXoN - Maggiora IitaliŽ 2016.

Team Nederland

Team Nederland zal na het verliezen van de titel vorig jaar met slechts een enkel punt van het Italiaanse team wederom hunkeren naar de overwinning. Het team bestaande uit Glenn Coldenhoff, Kay de Wolf en Calvin Vlaanderen zullen sinds hun eerste overwinning in Assen (2019) enorm streven naar de tweede landstitel, waar zowel Coldenhoff als Vlaanderen deel van uitmaakten. Vlaanderen wil met een goede comeback het hartzeer van zijn tijd in RedBud de vorige keer achter zich laten en zich te concentreren op het behalen van een solide resultaat, terwijl Coldenhoff zal proberen te domineren, net zoals hij deed in 2018 toen hij 1-1 werd als eindresultaat.

Team Spanje

Team Spanje met Jorge Prado , Guillem Farres en Ruben Fernandez is ook een sterk team dat alle ambities heeft om topposities te scoren.

Team BelgiŽ

Team BelgiŽ zal met Jago Geerts, Liam Everts en Jeremy Van Horebeek in de States acte de presence geven. Aangezien Everts zijn debuut zal maken voor de Belgische ploeg, terwijl Van Horebeek zijn 11e wedstrijd zal deelnemen als vertegenwoordiger van zijn thuisland, wat ook de laatste keer zal zijn voor de Belg die zijn pensionering aankondigde.

Team Japan

Team Japan, Yuki Okura, Jo Shimoda en Kota Toriyabe zijn dit jaar een ander trio om naar uit te kijken, evenals Tristan Purdon, Camden Mc Lellan en Cameron Anthony Durrow van Team Zuid-Afrika.

 

Deze Monster Energy FIM Motocross of Nations zal vol grote mijlpalen zitten, aangezien we de 75e editie van het evenement vieren dat in 1947 begon. Dit jaar zal Tanel Leok van Team Estland deelnemen aan zijn 20e MXoN. Voor Max Nagl uit Duitsland, dit wordt dit zijn 17e optreden, gevolgd door Martin Barr van Team Ierland welke zijn land voor de 16e keer zal vertegenwoordigen.

 

Anderen die grote mijlpalen vieren zijn onder meer Antonio Cairoli die zijn 15e MXoN zal rijden, waarna Jeremy Van Horebeek en Tommy Searle van Team GB zullen volgen met de 12e Nations wedstrijd. Glenn Coldenhoff en Jeremy Seewer van Team Zwitserland volgen met hun deelname voor de 11e en 10e keer waarvoor ze voor hun land zullen rijden!

 

In totaal zullen 34 nations deze Monster Energy FIM MXoN vertegenwoordigen, waaronder ook de FIM Europa en FIM Latijns-Amerika, zullen deelnemen aan de 75e editie van het evenement. De afsluitende wedstrijd belooft met een zeer competitieve line-up groter en beter te worden dan ooit die het podium moeilijk maakt om voorspellen!

 

Ľ KLIK HIER Voor de officiŽle deelnemerslijst!

Tijdschema (Time-table)

Vrijdag:

 

11:00 Openingspersconferentie

12:00 Stemming

14:00 Teams Persconferentie

15:30 Infront Moto Racing Speciale Aankondiging

16:30 Teamspresentatie aan het publiek

 

Zaterdag:

 

10:00 MXGP vrije training

11:00 MX2 vrije training

12:00 open vrije training

14:30 MXGP kwalificatie heat

15:30 MX2 kwalificatie heat

16:30 Open kwalificatie heat

20:30 Pitbike of Nations

 

Zondag:

 

08:45 B-Finale Warm-up

09:15 MXoN Groep 1 Warm-up

09:45 MXoN Groep 2 Warm-up

11:00 B-Finale

13:10 MXGP& MX2 (MXoN Race 1)

14:40 MX2 & Open (MXoN Race 2)

16:08 Open & MXGP (MXoN Race 3)

 

Bron: Infront Moto Racing

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: