Jeffrey Herlings op naar 2023

MXGP Motocross 2023

  13-10-2022

Een rijder die tijdens het gehele seizoen 2022 werd gemist was de "The Bullet", Jeffrey Herlings. Wat voor afgelopen seizoen de uitdaging had moeten zijn om zijn zesde wereldtitel motorcross te pakken, moest de Nederlander het hele kampioenschap met blessures thuis heilzaam toezien hoe Gajser alleen zonder weinig concurrentie over het strijdtoneel koerste. Aankomen jaar zien we hem nadat 15 maanden niet meer in actie is gekomen.

 

Jeffrey Herlings op naar 2023

Foto: Ray Archer - Jeffrey Herlings op naar 2023

 

De Red Bull KTM-fabrieksrijder die momenteel als de snelste rijder ter wereld wordt beschouwd komt voor het Red Bull KTM-fabrieksrijder aankomend seizoen super gemotiveerd terug van zijn blessure en wil hij graag zijn plaats aan de top van het wereldkampioenschap terugwinnen. Nu begin deze week ook de nieuwe MXGP kalender van 2023 gepresenteerd kan Herlings zich opnieuw vastbijten in het wk kampioenschap en zien welke van zijn geliefde circuits op het programma staan.

Blessure begin 2022

Toen Herlings begin 2022 crashte, wist hij vrij snel dat zijn seizoen meer dan waarschijnlijk voorbij was en maakte dat direct via zijn sociale media kanalen kenbaar, maar kon zelf maar amper geloven dat het kampioenschap er voor 2022 opzat.

 

Herlings 2022: Ik wou dat de situatie niet zo was en het is zo frustrerend dat mijn carrire dingen naar me blijft gooien! Ik ben herstellende van de blessure, maar door de conditie van mijn voet vanwege een aantal oude blessures is hij niet in de beste vorm en daarmee niet goed genoeg om er deze zomer op het hoogste niveau te gaan racen.

Niet met nummer n plaat aan de start

Iets dat Herlings echt teleurstelde, was het feit dat hij in 2022 de nummer n plaat zou rijden, hoewel ik denk dat niet veel mensen teleurgesteld zullen zijn om de nummer 84 volgend jaar weer op de startgrid te zien. Herlings was super enthousiast over de steun die zijn geliefde fans hem gaven tijdens zijn time-out.

 

Kortom, het is jammer om afgelopen jaar niet met de nummer 1 plaat in de MXGP te hebben gereden, maar we hadden onze beslissing genomen en nu is mijn enige doel om mijn lichaam in orde te houden, pijnvrij te blijven en na te denken over de voorbereiding op 2023. Het voelt als een lange weg, maar ik weet dat die ook snel zal komen. Dank aan al mijn fans voor de steunbetuigingen en natuurlijk aan het beste team in het wk. Red Bull KTM heeft mij altijd de nodige steun gegeven waarvoor ik ze echt nog steeds dankbaar ben en daarnaast aan al mijn betrokken partners en sponsors.

Terug naar de voorbereidingen voor 2023

Momenteel volop terug in de training voor het seizoen 2023, wachten we nu op de terugkeer van de vijfvoudig wereldkampioen motorcross waarin het hopelijk weer een succesvol seizoen in de zwaarste sport ter wereld gaar worden. Met een volledig seizoen voor de boeg, zal het spannend zijn om hem weer te zien racen met zijn mede-vijfvoudig wereldkampioen motorcross Tim Gajser en alle andere elite MXGP-rijders.

 

Bron: Infront Moto Racing

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: