Tentoonstelling NMB Wegraces in Lierop en Someren

NMB Wegrace Lierop / Someren

  20-07-2023

Tijdens het komende oldtimerevenement ‘Koffie, kletsen en Klassiekers’ van maandag 24 juli in Someren-Eind zal NMB-historicus en verzamelaar Mari van Kasteren aanwezig zijn met een stand over de motorwegraces gehouden in Lierop en Someren.

 

Tentoonstelling NMB Wegraces in Lierop en Someren

Foto: Start NMB Wegrace Lierop: Bocht Herselseweg/Eindje - Tentoonstelling NMB Wegraces in Lierop en Someren.

 

Deze wegraces werden georganiseerd door MAC Someren in 1972 en 1973 en door MAC Lierop in 1979 en 1980. In 1973 waren er zelfs twee races waaronder een internationale 6 uursrace. Alle bekende NMB-coureurs uit die tijd zoals: Hans Hutten, Boet van Dulmen, Jack Middelburg, Kees en Harrie van der Kruijs, Henk Twikler, Tonny van Schijndel, Pieter Prins, Jo van de Ven, Hans Spaan, Martin van Soest, Theo van Geffen en Rinus van Kasteren stonden in tijdens de wegraces in Lierop en Someren aan de start. Een aantal lokale renners zoals: Peter Geers, Cor Michiels en Wim Crooijmans reden hier voor eigen publiek.

 

Tentoonstelling NMB Wegraces in Lierop en Someren

Foto: NMB Wegrace Lierop/Someren - Tentoonstelling NMB Wegraces in Lierop en Someren.

 

In de stand zullen onder andere 6 borden met foto's, informatie en diverse attributen van deze wegraces in beide dorpen te zien zijn. Daarnaast zal er een doorlopende diashow met foto’s afgewisseld met wegrace films te bezichtigen zijn. Hierbij zal er ook aandacht voor de organiserende bond de NMB zijn. Ook de drie boeken die Van Kasteren over de NMB-wegracerij geschreven heeft zijn in de stand verkrijgbaar.

‘Een prima gelegenheid om samen herinneringen uit de tijd van de NMB-wegraces op te halen’.

Dit evenement is een prima gelegenheid voor iedereen die deze wegraces heeft meegemaakt om samen tijdens een kleine NMB-reünie met andere toeschouwers, liefhebbers en renners mooie herinneringen aan deze tijd te herbeleven. Diverse renners die in Lierop/Someren aan de start stonden hebben aangegeven aanwezig te zullen zijn. Mari van Kasteren wil graag in contact treden met iedereen die nog iets heeft wat met deze wegraces te maken heeft. Dat kan via een e-mail aan: nmbwegraces@gmail.com of op 0499-474854.

Lierweg

Het evenement ‘Koffie, kletsen en Klassiekers’ wordt gehouden op maandag 24 juli op het terrein aan de Lierweg in Someren Eind op zo’n 10 km onder Lierop aan de kanaaldijk Helmond-Weert. De stand is in de grote garagebox op het horecapleintje grenzend aan het terrein en geopend van 17.30 uur tot 21.00 uur.

 

Meer informatie is terug te vinden op de website van "Koffie, kletsen en Klassiekers".

 

Bron: NMB Wegraces - Mari van Kasteren

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: