ONK Sidecar Finalewedstrijd zondag 24 sept in Lierop

KNMV Dutch Sidecar en Quad Masters 2023

  02-09-2023

Over enkele weken volgt de absolute masters finale in Lierop, maar na Oldebroek, Halle en Rhenen begint a.s. zondag de start van het tweede gedeelte van het Sidecars en Quads Masters seizoen in het Brabantse Oss. De organisatie op circuit de Witte Ruysheuvel is hiermee na anderhalf jaar eindelijk terug van weggeweest.

 

ONK Sidecar Finalewedstrijd zondag 24 sept in Lierop

Foto: ONK Sidecar Finalewedstrijd zondag 24 sept in Lierop

 

Een week later zullen de masters in het Achterhoekse Varsseveld de strijd verder voeren en op 24 september de afsluitende finalewedstrijd op Circuit de Herselse bossen in Lierop.

Vlaeymans en Maessen lijstaanvoerders bij de Quads

Bij de Quads voert de strijd net als afgelopen jaar tussen de Belgische Jan Vlaeymans en Joe Maessen, die momenteel maar twee punten van elkaar verwijderd liggen.

Koen Hermans & Ben van den Bogaart met maximale punten

Voor de ONK Kampioenschappen van de Zijspannen deden klassement aanvoerders Koen Hermans & Ben van Den Bogaart dit jaar al heel erg goede zaken door het maximale aantal punten binnen te halen door keer op keer als eerste over de meet te komen. Gevolgd op 19 punten staat Justin Keuben & Dion Rietman momenteel op de tweede plaats in het algemeen klassement.

 

De nummers 3-4-5 Etienne Bax & Ondrej Cermak, Tim Leferink & Sem Leferink en Frank Mulders & Marc van Deutekom liggen met een spanningsveld van totaal acht punten zeer dicht op elkaar wat voor boeiende taferelen kan zorgen in de achterhoeden.

MAC Lierop rijders aan de start

Verder staan er in totaal drie combinaties met MAC Lierop rijders achter de starthekken bestaande uit
Thom van De Lagemaat & Han van Hal, Stephan Wijers & Loet van der Putten en Haske Hurkmans & Robbie Bax. Dit trio zal op hun thuiscircuit op de loodzware zandbaan in Lierop schitteren voor eigen publiek.

 

In het bijprogramma zullen de NK Quads, NK Zijspan en NK Rookie Quads aan de start komen.

Wedstrijd- en uitslagenoverzicht

10-04-2023 Oldebroek

30-04-2023 Halle

18-05-2023 Rhenen

03-09-2023 Oss

10-09-2023 Varsseveld

24-09-2023 Lierop (Sidecars FINALE)

01-10-2023 Lichtenvoorde (Quads FINALE)

 

Tussenstand Kampioenschap

Feesttent Sidecar/Quad Lierop zaterdagavond geopend

Voorafgaande aan de wedstrijden is iedereen op zaterdag al welkom in Lierop. Het kampeerterrein is vanaf 16.00 uur geopend en de feesttent vanaf 20.00 uur, waar barkeepers en DJs Linda & Tim de muzikale invulling op de vooravond van de finalewedstrijd zullen verzorgen.

Volledig programma ONK Sidecar & Quad Masters Lierop

Het complete overzicht, voorinschrijvingen, actuele programma, time-table, persaccreditatie, tussenstanden en het laatste nieuws over de ONK Sidecar en Quad masters is de komende weken via de site van de Lieropse motorsportvereniging terug te vinden.

 

Hou hiervoor de komende weken de website van MAC Lierop in de gaten.

 

Alle tot ziens in Lierop op de ONK Sidecar & Quad Masters op zondag 24 september a.s. voor alweer een hele mooie motorsportdag.

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: