Voorlopige MXGP kalender van 2024

MXGP Motocross 2024

  12-10-2023

Infront Moto Racing is verheugd om de voorlopige FIM Motocross Wereldkampioenschappkalender 2024 te presenteren, met een reeks spannende locaties.

 

Voorlopige MXGP kalender van 2024

Foto: Voorlopige MXGP kalender van 2024.

 

Samen met de MXGP- en MX2-kampioenschapskalender worden ook de FIM Women's Motocross World Championship- en FIM Europe EMX Championship- wedstrijden vrijgegeven.

 

Met in totaal 21 evenementen gepland voor 2024, zal het seizoen van 4 tot 6 oktober domineren met de prestigieuze Monster Energy FIM Motocross of Nations in Matterley Basin in het Verenigd Koninkrijk.

 

Het FIM Wereldkampioenschap Motocross gaat op 10 maart van start met de MXGP van PatagoniŽ ArgentiniŽ in het pittoreske Villa la Angostura, gevolgd door de MXGP van Europa op een binnenkort te bevestigen locatie op 24 maart.

 

Spannende opeenvolgende Grand Prix-evenementen staan ​​gepland voor SardiniŽ en Trentino, leidend tot een spannende triple-header in Portugal, Spanje en Frankrijk die de comeback van Saint Jean d'Angely zal markeren. Begin juni zal er weer een triple-header plaatsvinden, met de Liqui Moly MXGP van Duitsland, Letland en een Grand Prix-locatie die nog zal worden bevestigd, waarmee de eerste helft van het seizoen wordt afgerond.

 

Voortbordurend op de traditie van vorig jaar zal de MXGP-paddock eind juni naar AziŽ reizen voor een spannende double header in Sumbawa-IndonesiŽ en Lombok-IndonesiŽ.

 

Het kampioenschap keert dan terug naar Europa, met evenementen in TsjechiŽ, Vlaanderen (BelgiŽ), Zweden, Nederland en Zwitserland. De populaire MXGP van Turkiye in Afyonkarahisar zal begin september worden gevolgd door een evenement dat nog moet worden aangekondigd, in de aanloop naar de grote finale van het MXGP-seizoen 2024 in de MXGP van ItaliŽ, georganiseerd op een nog te bevestigen locatie.

 

Tenslotte het belangrijkste evenement van het seizoen: de Monster Energy FIM MXoN wordt gehouden in Matterley Basin, Groot-BrittanniŽ, op 4, 5 en 6 oktober.

 

De toewijding van Infront Moto Racing om geliefde motorcrossbanen onder de aandacht te brengen, blijft standvastig voor de schare fans van de motorsport. Infront Moto Racing betuigt zijn dank aan de FIM, FIM-Europe, organisatoren van evenementen, nationale federaties, teams, partners en alle belanghebbenden voor hun gezamenlijke inspanningen bij het samenstellen van de MXGP-kalender van 2024, die klaar staat om 20 spannende wedstrijden van de FIM 2024 te leveren Wereldkampioenschap motorcross.

 

Bron: Infront Moto Racing

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: