Top drie uit WK 85cc naar Dutch MX Season Opener Lierop

START VAN HET NEDERLANDSE MX SEIZOEN 2024

  03-01-2024

Over iets meer dan twee maanden wordt het Nederlandse motorcross seizoen van start geschoten tijdens de Dutch MX Season Opener op het circuit van Lierop (3 maart).

 

Top drie uit WK 85cc naar Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Danny Relouw - Top drie uit WK 85cc naar Dutch MX Season Opener Lierop.

 

Het zandcircuit van de Herselse bossen vormt dan het decor voor de eerste grote wedstrijd van het seizoen op Nederlandse bodem.

 

Er is veel interesse vanuit de rijders om aan de start te komen in deze wedstrijd. We kunnen dan ook al melden dat de top drie uit het wereldkampioenschap 85cc in Lierop aan de start gaat komen. Wereldkampioen Dani Heitink, Jarne Bervoets en Dean Gregoire hebben deze winter de overstap gemaakt naar de 125cc klasse en zullen in Lierop hun eerste krachtmeting hebben.

 

Heitink pakte in 2023 maar liefst de wereldtitel, Dutch Masters titel en de ADAC 85cc titel. Mede door deze prestaties heeft hij een contract getekend bij het MJC Yamaha team, wat het officiele fabrieksteam van Yamaha is in de 125cc klasse. Ook Jarne Bervoets zit in dit team en is de teammaat van Heitink. Bervoets was vorig jaar ijzersterk in Lierop en won er toen beide manches van de 85cc klasse! Dean Gregoire liet vorig jaar zijn snelheid al zien en wist derde te worden in het wereldkampioenschap. Daarnaast eindigde hij op een derde plaats in de ADAC 85 Cup. Gregoire blijft KTM trouw in 2024 en valt onder het jeugdprogramma van het Oostenrijkse merk. Daarnaast maakt hij deel uit van het KNMV talenten plan en maakt tot op dit moment een goede voorbereiding op het seizoen door!

 

Naast deze jeugdtalenten hebben ook al een aantal grote namen hun deelname aan het evenement toegezegd, hier binnenkort meer over! Voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener op 3 maart in Lierop kunt u kijken op www.maclierop.nl

Alle informatie over de wedstrijden in Lierop

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: +31 6-10910266, per mail info@motocrossplanet.nl of via de Chat Chat on WhatsApp.

 

Alle berichtgeving over de Dutch MX Season Opener in Lierop is de komende periode via de websites  www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl te volgen, waar we u van de laatste informatie u op de hoogte zullen houden.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: