Vandaag 40-jaar na dato: Motorsportlegende "Jumping Jack" Jack Middelburg

Tentoonstelling NMB Wegraces in Lierop

  03-04-2024

Vandaag precies 40-jaar geleden overleed Jack Middelburg na een ongeval op het stratencircuit van Tolbert op 31-jarige leeftijd. Omroep Max blikt in Villa VdB samen met NOS-commentator Hans van Lozenoord terug op de roemruchte periode van Jack Middelburg.

 

Video: Vandaag 40-jaar na dato: Motorsportlegende "Jumping Jack" Jack Middelburg.

Jack Middelburg op Circuit Hersel in Lierop

Tijdens de 6 uursrace op zondag 30 september 1973 reed Jack Middelburg over het 4,7 kilometer lange 'Circuit Hersel' in Lierop. Hier behaalde hij over de wegen Herselseweg, Eindje, Lungendonk, Veldweg en Mierloseweg een rondetijd van 2.13,8 hetgeen een gemiddelde snelheid van 126,5 km/uur inhield.

De Nederlandse Motorsport Bond met wedstrijden in Lierop tussen 1973 en 1980

Voorschriften van de NMB zijn van dien aard dat de veiligheid van coureurs en publiek voldoende gewaarborgd kan worden. Het publiek staat zes meter van de baan, terwijl er over een groot gedeelte van de afzetting een sloot ligt.

 

Vandaag 40-jaar na dato: Motorsportlegende "Jumping Jack" Jack Middelburg

Foto: NMB Wegraces Lierop, met de bezemwagen (Autoschade Verstappen) die de pechgevallen ophaalde.

 

Verder waren er zo'n tweeduizend stropakken geplaatst en stonden er drieŽndertig baancommissarissen langs het circuit gepositioneerd, terwijl na elke wedstrijd de motorordonnans met een bondsarts in de baan kwam om alles te controleren. Riny Verstappen zorgt voor de bezemwagen. Verder stonden Politie, Brandweer en twee Ziekenwagens paraat.

 

Bron: Omroep Max

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: