NIEUWS GALLERY TRANINGSTIJDEN PROFILE KALENDER GASTENBOEK CONTACT

 

Harrie Basten blijkt groot talent bij 65cc 24-10

Harrie Basten Nederlands Kampioen 65cc kW


Hij begon op z'n vierde, heeft in vijf jaar tijd al een kast vol bekers bij elkaar gereden en klom zaterdag in Lichtenvoorde als Nederlands kampioen motorcross op het erepodium.

Harrie Basten uit Lierop, nog geen tien jaar oud, is dit jaar de beste van het land in de categorie 65 cc kleine wielen

van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging KNMV.
 

Nederlands Kampioen 65 cc kleine wielen Harry Basten

Foto: Nederlands Kampioen 65 cc kleine wielen Harry Basten.


Met zijn mini-motor, die op 't vlakke rechte eind toch een respectabele zeventig à tachtig kilometer haalt, rijdt de jonge Lieroppenaar op dezelfde loodzware banen als zijn volwassen collega's. Zijn passie heeft hij in eerste instantie doorgekregen van zijn vader, geeft pa Henny Basten volmondig toe. Die had altijd al willen crossen, maar het is er nooit van gekomen, en sinds hij zijn stukadoorsbedrijf heeft zit het er ook niet meer in.


Op z'n vijfde reed Harrie in Oirschot zijn eerste wedstrijd. Daar werd-ie laatste, meent vader Basten zich te herinneren, maar Harrie corrigeert: "Eén na laatste, d'r reed nog zo'n sloompie mee…" Door veel te rijden groeide zijn bekwaamheid, durf en aanzien. Her en der in de regio trainde hij op parkoersen: Nederweert, Valkenswaard, Helmond. Niet op de internationaal vermaarde baan bij hem thuis in Lierop, die deels door de bossen loopt. "Daar kan ik 'm niet zien als-ie valt", zegt Henny. Want vallen, dat is niet ongebruikelijk, ook niet in wedstrijden. Wat Harrie dan doet: "Opstaan en proberen eerste te worden…" Je niet neerleggen bij tegenslagen, dat is de instelling waar je groot mee wordt. Dat merkte het Lieropse crossertje ook in een wedstrijd in Reusel. "Daar liep de ketting eraf", vertelt zijn vader. "Hij legde 'm er zelf op, reed verder en won." De ouders Henny en Els zijn niet weinig trots op hun zoon, maar beseffen wel dat er meer is dan alleen de motorsport.


Bron: Eindhovens Dagblad - Johan Otten

TOP

 
 
 

 
 

HYVES

 

 

SPONSORS