NIEUWS GALLERY TRANINGSTIJDEN PROFILE KALENDER GASTENBOEK CONTACT

 

Harrie Basten pakt podiumplaats in Veldhoven 14-05

KNMV Jeugdmotocross Veldhoven


De Smitma-rijder Harrie Basten heeft zondag bij de zesde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc Grote Wielen in Veldhoven een podiumplaats weten te behalen. In de eerste manche raakte Harrie betrokken bij een valpartij net na de start en moest hierdoor in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Na een sterk gereden inhaalrace kwam hij toch nog op een zevende plaats over de finish.

Harrie Basten

In de tweede manche nam Harrie revanche want hierin nam hij kopstart en wist deze positie in handen te houden

tot over de finish.

Op het zandcircuit van Veldhoven voelde Harrie zich al snel goed thuis en ging hij in de training in een hoog tempo over het circuit. Na een aantal snelle ronden zette Basten de vierde tijd op de klokken en hiermee kon hij in beide manches een ideale startplaats uitzoeken.

Eerste manche:

De start van de eerste manche was redelijk goed alleen kort na de start raakte Harrie betrokken bij een valpartij waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Harrie zette gelijk de achtervolging in en kwam met grote stappen door het veld terug naar voren. Na een sterk gereden inhaalrace kwam hij uiteindelijk op een zevende plaats over de finish.

Tweede manche:

Na het vallen van het starthek in de tweede manche stuurde Harrie zijn machine als eerste de eerste bocht in. Harrie handhaafde zich gedurende de wedstrijd netjes op de eerste plaats en sloot de tweede manche winnend af.

Met een zevende en een eerste plaats in de manches eindigde Harrie in het dagklassement op een derde plaats in Veldhoven. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Harrie na zes wedstrijden op een tweede plaats. Het kampioenschap gaat op 1 juni verder in Reusel.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

HYVES

 

 

SPONSORS