NIEUWS GALLERY TRANINGSTIJDEN PROFILE KALENDER GASTENBOEK CONTACT

 

Harrie Basten maakt sterke comeback na polsblessure 17-06

KNMV Jeugdmotocross Emmercompascuum


De Smitma KTM-rijder Harrie Basten heeft zondag bij de achtste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc Grote Wielen in Emmercompascuum een sterke comeback gemaakt na zijn polsblessure. Basten reed in de eerste manche een constante wedstrijd en reed zijn KTM na een sterke slotfase op een vierde plaats over de finish.

Harrie Basten

In de tweede manche reed Harrie aan de leiding totdat hij ten val kwam en genoegen moest nemen

met een zesde plaats.

Nadat Harrie Basten vanwege een polsblessure twee weken rust had moeten houden, stond zondag de achtste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc Grote Wielen op het programma in Emmercompascuum. Op het zware zandcircuit moest Harrie in de beginfase even wennen omdat hij in de weken voorafgaande aan de wedstrijd niet had kunnen trainen. Ondanks dit zette hij toch een zesde tijd op de klokken waarmee hij in beide manches een goede startplaats uit kon zoeken.

Eerste manche:

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden ging dook Harrie op een zesde plaats de eerste bocht. Harrie bouwde zijn wedstrijd netjes op en wist zich in de beginfase te handhaven op deze positie. In het midden van de wedstrijd voerde Basten het tempo op en begon hij de druk op de ketel te zetten bij de vijfde man. Deze positie wist hij in de vijfde ronde voor zich op te eisen en twee ronden later stootte hij door naar een vierde plaats. Harrie hield het tempo hoog tot in de slotfase en werd in de eerste manche op een vierde plaats afgevlagd.

Tweede manche:

De start van de tweede manche was goed en als eerste stuurde Harrie zijn Smitma KTM de eerste bocht in. Lang kon Harrie niet van zijn goede start genieten want in de beginfase ging hij in de fout waardoor hij terugviel naar een zesde plaats. Harrie hield ondanks zijn trainingsachterstand goed stand op deze positie en werd in de tweede manche op een zesde plaats afgevlagd.

Met een vierde en een zesde plaats in de manches eindigde Harrie op een vijfde plaats in het dagklassement. Na acht wedstrijden staat Harrie op een derde plaats in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder op het circuit van Halle.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

HYVES

 

 

SPONSORS