NIEUWS GALLERY TRANINGSTIJDEN PROFILE KALENDER GASTENBOEK CONTACT

 

Harrie Basten tweede in Halle 23-06

KNMV Jeugdmotocross Halle


De Smitma KTM-rijder Harrie Basten heeft zaterdag bij de KNMV Jeugdwedstrijd in Halle een podiumplaats weten te behalen. Harrie reed een sterke eerste manche en werd hierin op een tweede plaats afgevlagd. Ook in de tweede manche zat Basten er goed bij na de start maar door een valpartij moest hij een aantal plaatsen prijsgeven.

Harrie Basten

Toch knokte Harrie zich nog terug naar een vierde plaats en eindigde hiermee op een tweede plaats in het dagklassement.

De dag begon niet helemaal naar wens voor Harrie want op het technische circuit van Halle kon hij het juiste ritme in de training niet te pakken krijgen. Ook het zetten van een goede rondetijd verliep moeilijk waardoor Harrie uiteindelijk tevreden moest zijn met een negende plaats.

Eerste manche:

De start van de eerste manche was goed en als eerste stuurde Harrie zijn Smitma KTM de eerste bocht in. Harrie werkte een sterke eerste manche af en kwam hierin op een tweede plaats over de finish.

Tweede manche:

Ook in de tweede manche zat Harrie er goed bij na de start en ditmaal dook hij op een derde plaats de eerste bocht in. Door een valpartij gingen er een aantal plaatsen verloren maar Harrie gaf de moed niet op en ging uitermate gemotiveerd in de achtervolging op zijn voorgangers. Harrie slaagde erin om verschillende rijders een plaatsje terug te verwijzen waardoor hij in de tweede manche op een vierde plaats werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Harrie op een tweede plaats in Halle. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Harrie na de wedstrijd in Halle op een derde plaats.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

HYVES

 

 

SPONSORS