NIEUWS GALLERY TRANINGSTIJDEN PROFILE KALENDER GASTENBOEK CONTACT

 

Top tien plaats voor Harrie Basten in 85cc debuut 30-09

KNMV Jeugdmotocross Lelystad


De Smitma-rijder Harrie Basten heeft zondag zijn eerste wedstrijd bij de 85cc kleine wielen op positieve wijze af weten te sluiten. Op het circuit van Lelystad reed Basten een constante eerste manche waarin hij op een tiende plaats werd afgevlagd. In de tweede manche moest Harrie na een valpartij in de eerste ronde een inhaalrace rijden. Strijdend voor alles wat hij waard was, sleepte hij er toch nog een zestiende plaats uit in de tweede manche.

Harrie Basten

Voor Harrie Basten stond zondag in Lelystad zijn allereerste KNMV Jeugdwedstrijd op het programma bij de 85cc Kleine Wielen. De dag begon niet helemaal naar wens voor Harrie want in de training kon hij zijn draai niet vinden op het harde circuit van Lelystad. De Smitma-rijder zette meerdere malen aan om een snelle tijd neer te zetten maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een zestiende plaats.

Eerste manche:

Harrie kwam in de eerste manche goed weg toen het starthek naar beneden ging en op een vierde plaats dook hij de eerste bocht in. In de beginfase lag het tempo net iets te hoog voor Harrie waardoor hij gelijk enkele plaatsen prijs moest geven. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en deze positie wist hij vervolgens een aantal ronden in handen te houden. Vervolgens raakte Harrie in gevecht met de negende en tiende man. Omdat deze jongens net iets meer ervaring hebben op de grotere motor moest Harrie deze voorbij laten gaan. Basten bleef hier rustig onder en stuurde zijn machine netjes rijdend naar een tiende plaats in de eerste manche.

Tweede manche:

De tweede manche begon met een tegenslag voor Harrie want de Smitma-rijder zat er niet goed bij met de start en kwam vervolgens in het gedrang ook nog eens ten val. Als allerlaatste kon hij zijn weg vervolgen en moest hij aan een inhaalrace beginnen. Harrie reed met een constant tempo terug naar voren en wist uiteindelijk toch nog zestiende te worden.

In het dagklassement eindigde Harrie op een dertiende plaats in Lelystad. Op 12 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

HYVES

 

 

SPONSORS