NIEUWS GALLERY TRANINGSTIJDEN PROFILE KALENDER GASTENBOEK CONTACT

 

Gemert heeft nieuwe startbocht van 180 graden 09-03

ONK Motocross Gemert


ONK Motocross Gemert 2011Al zo lang als er in Gemert wedstrijden voor het Open Nederlands kampioenschap worden verreden vliegen de coureurs na de start door een supersnelle S-bocht. De coureurs die in het midden achter het starthek staan kunnen ongeveer in een rechte lijn door deze S-bocht knallen.

Alle anderen moeten in de remmen. Dat dat niet altijd goed gaat is te voorspellen maar tot grote ongelukken is het toch nooit gekomen.

Bij de start gaan de deelnemers niet langer meer rechtdoor

maar met een 180 graden bocht het binnenterrein op.

Wanneer zondag 13 maart de motoren achter het hek vandaan stormen zal iedereen in de remmen moeten. De coureurs gaan niet langer rechtdoor bij de start maar draaien met een bocht van 180 graden het binnenterrein op om dat terrein vervolgens via een bult weer meteen te verlaten en het bos in te rijden. Pas in de tweede ronde worden de lussen en de schansen van het binnenterrein in het parcours opgenomen.

De start in Gemert is aangepast op advies van Leon Giesbers, voorheen zelf een bekende motorcrosser en nu verbonden aan de KNMV. MAC St. Christoffel voorzitter Carel van Heugten: "In het begin zag ik deze verandering niet zo zitten maar als het de veiligheid ten goede komt ben ik de laatste die er iets van zal zeggen. Verlopen de starts goed dit jaar dan blijft het zo in de toekomst. En mocht het niet blijken te werken dan is de oude situatie snel weer te herstellen.
 

Gemert heeft nieuwe startbocht van 180 graden

Foto: Gemert heeft nieuwe startbocht van 180 graden.


Meer informatie via de website van MAC St. Christoffel www.macstchristoffel.nl



KLIK HIER - Tijdsschema Gemert Zondag 13 Maart


KLIK HIER - Voor de uitgebreide wedstrijd kalender 2011 van Harrie Basten


Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

HYVES

 

 

SPONSORS