NIEUWS GALLERY TRANINGSTIJDEN PROFILE KALENDER GASTENBOEK CONTACT

 

Lieropse Favoriet Harrie Basten pakt de dagzege in Lierop 08-11

Ruim 300 deelnemers aan de start tijdens de Clubmotocross op 6 november


Afgelopen zondag was het weer zover
. MAC Lierop organiseerde haar jaarlijkse Clubmotocross op circuit de Herselsebossen, die in de volksmond beter bekend staat als de Mini-GP. De Lieropse Motorclub kon rekenen op een groot deelnemersveld van ruim 300 rijders verdeeld over diverse klasse waaronder 65cc, 85cc t/m MX2, MX1, Quad klassen 16+ en de Veteranenklassen Solo 40-plus. Naast rijders uit alle uithoeken van Nederland, reden er ook Motocrossers uit diversen landen zoals België, Duitsland, Engeland en Polen. Zo kwamen er dit jaar toch nog internationale rijders aan de start in Lierop.


Met 300 rijders 'waarvan een 50-tig uit België' hanteerde organisator MAC Lierop een strak schema, er moesten namelijk wedstrijden over 12 klassen worden verreden.

 

Lieropse Favoriet Harrie Basten pakt de dagzege in Lierop

Foto: Lieropse Favoriet Harrie Basten pakt de dagzege in Lierop


In de 85cc klasse werd de strijd aangevoerd door het Trio Harrie Basten uit Lierop, Cyril Genot uit het Belgische Riemst en Carsten Goedegebure uit het Zeeuwse Yerseke. Uiteraard was Harrie Basten op zijn thuiscircuit "de Favoriet" en kon rekenen op heel wat plaatselijke fans. Met een goede start in de eerste manche kwam Harrie als eerste uit het bos gesprongen. Zijn voorspong was toen al 4sec en kon zijn voorsprong nog verder uitbouwen waarna hij de eerste manche won.

In de tweede manche pakte Basten kopstart reed twee ronde aan de leiding, tot een val hem terug wierp naar een 3e plaats. Met nog twee ronden te gaan vocht Harrie zich nog terug naar een 2e plaats. Uiteindelijk was het ook Harrie Basten die de beste lijnen wist te rijden en met de dagzege aan de haal ging.


Dit was tevens zijn afscheid van de 85cc klasse en als rijder bij Susuki. Volgend jaar Zal Harrie uitkomen op een KTM machine in de MX2 klasse.



Wedstrijd uitslagen Harrie Basten


KLIK HIER - Wedstrijd uitslagen Clubmotocross Lierop 6 november 2011


Zie onderstaande links voor foto's & Wedstrijd kalender van Harrie


KLIK HIER - Voor de uitgebreide Foto's van Harrie Basten


KLIK HIER - Voor de uitgebreide wedstrijd kalender 2011 van Harrie Basten


Bron:
HB#125 - SUZUKI Team Smitma

TOP

 
 
 

 
 

HYVES

 

 

SPONSORS