Erwin Robins verdedigt titel op circuit de Vossenberg 28-10

Nederlands Kampioenschap Motocross Meijel


Circuit de Vossenberg in Meijel is op zondag 31 oktober het strijdtoneel van de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap motorcross in de MX Open Inters Klasse. Somerenaar Erwin Robins zal alles uit de kast halen om zijn titel te prolongeren.

 

Erwin Robins verdedigt titel op circuit de Vossenberg

Foto: Somerenaar Erwin Robins in actie


Naast de Open Inters strijden er nog diverse andere klasse om de laatste punten voor het kampioenschap van hun klasse. Ook de altijd spectaculaire Zijspannen zullen hun laatste wedstrijd van 2010 rijden.


In het Nederlands Kampioenschap MX Open Inters is het dit seizoen spannend tot aan de laatste wedstrijd. Leider
in de tussenstand is Jimmy Kaal uit Groesbeek. Kaal wordt in de stand op de voet gevolgd door MCC Meijel clublid en regerend Nederlands Kampioen Erwin Robins. Robins zal er op zijn thuiscircuit alles aan doen om alsnog de Nederlandse titel te prolongeren, maar zal moeten hopen op een foutje van Kaal om dit doel te bereiken.


Bij de driewielers is het kampioenschap al vergeven, maar de top combinaties zullen er toch alles aan willen doen om het seizoen met een goed resultaat af te sluiten. Het bijprogramma omvat de Damesklasse, de MX2 Junioren, de MX1 Senioren en de MX2 Nationalen. In deze klassen zullen enorm veel clubrijders starten. Op zaterdagmiddag strijden de clubrijders strijden om de laatste punten voor het clubkampioenschap. Ook de Zijspan Veteranen Club (ZVC) zal op zaterdagmiddag hun laatste Finalewedstrijd rijden. De ZVC is een club die oude tijden laten herleven. Zij rijden een kampioenschap met Zijspannen van vr 1985. Zeer spectaculair en zeker een bekijkje waard, zo luist de tip van de mensen achter de cross.


Op zaterdag start het geweld om 13.00 uur met de training van de ZVC, gevolgd door de clubrijders. Deze twee
klassen zullen later op de middag nog aantreden voor twee manches van 15 minuren en n ronde. Ook de overige deelnemers van zondag zullen aantreden voor twee vrije trainingen van 20 minuten. Op zaterdag is het crossen rond 17.00 uur afgelopen en gaat het feest verder in de feesttent waar een DJ er een spetterende avond van gaat maken. Zondagmorgen om 9.00 uur gaat het los met de verplichte trainingen. De eerste heat van de MX Open Inters staat gepland voor ongeveer 12.30 uur.


NK Motorcross Meijel 2010

De entree voor de wedstrijden van zondag is 10 euro. Jeugd tot en met 15 jaar heeft
vrije toegang, mits onder begeleiding. Op zaterdag is er vrije toegang. De route naar het circuit wordt vanaf alle grote
wegen rond Meijel met pijlen aangegeven.


Bron: De Trompetter

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2011

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

 

Clubwedstrijd INFO:

 

INFO-DEELNEMERS

TIME-TABLE / INFO

PERSBERICHTEN

INSCHRIJVEN

ENTRY-LIST

CONTACT

 

IN MEMORIAM

WIM SMITS