Erwin Robins tweede in de eindstand om het NK Open van de MON 01-11

Nederlands Kampioenschap Motocross Meijel


Erwin Robins uit het Nestaan Jumbo Romviel Team heeft het Nederlands Kampioenschap Open van de MON afgesloten op een tweede plaats in de eindstand. Zondag kwam hij in actie bij de laatste NK van het seizoen in Meijel. Erwin verkocht zijn huid duur en finishte in beide manches op een tweede plaats en dit leverde hem ook in het dagklassement een tweede plaats op.
 

Erwin Robins tweede in de eindstand om het NK Open van de MON

Foto: Somerenaar Erwin Robins in actie in Meijel


Omdat Erwin op zaterdag al een wedstrijd had gereden en omdat hij het circuit van Meijel goed kent, heeft hij het in de training rustig aan gedaan. In de eerste manche kwam hij redelijk goed weg bij de start en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en al snel wist hij zich op te werken naar een tweede plaats. De kopman reed net iets harder dan Erwin waardoor hij niet meer kon doen dan de wedstrijd uitrijden op een tweede plaats.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een derde plaats door de eerste bocht. In de eerste ronde stootte hij gelijk door naar de koppositie maar helaas kreeg hij in de derde ronde een tegenslag te verwerken. Hij trok zijn roll off systeem kapot waardoor hij twee ronden later zijn bril moest afzetten. Op het moment dat hij zijn bril afzette kwam de tweede man naast hem. Erwin wilde de koppositie niet zomaar uit handen geven en probeerde hem erachter te houden. Hierdoor reed hij ongecontroleerd de bocht in en belandde met zijn voet onder de motor. Dit deed hem veel pijn waardoor hij het tempo moest laten zakken. Toen de pijn iets gezakt was, kwam Erwin niet meer in zijn ritme. Met nog twee ronden te gaan begon het rijden beter te gaan. De rijder uit Someren zette alles op alles en wist zich toch nog terug te knokken naar een tweede plaats. Deze positie gaf hij niet meer uit handen en werd moegestreden op een tweede plaats afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Erwin op een tweede plaats in Meijel. Ook in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap is Erwin op een tweede plaats geŽindigd. Binnenkort zal Erwin zijn plannen voor 2011 bekend maken.

Bron: Nestaan Team

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2011

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

 

Clubwedstrijd INFO:

 

INFO-DEELNEMERS

TIME-TABLE / INFO

PERSBERICHTEN

INSCHRIJVEN

ENTRY-LIST

CONTACT

 

IN MEMORIAM

WIM SMITS