Erwin Robins derde in eindstand NK Open van de MON 31-10

Erwin Robins Nestaan JTX Hastenberg Team


Erwin Robins uit het Nestaan JTX Hastenberg Racing Team is in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap Open van de MON op een derde plaats geëindigd. De laatste wedstrijd in Meijel verliep verre van ideaal omdat hij ziek was. Erwin viel in de eerste manche met een gebroken ketting uit en wist in de tweede manche op een achtste plaats over de finish te komen.
 

Erwin Robins derde in eindstand NK Open van de MON

Foto: Erwin Robins derde in eindstand NK Open van de MON


Op zaterdag stond er clubwedstrijd op het programma. Erwin was echter op donderdag en vrijdag flink ziek geweest waardoor hij op voorhand niet wist wat hij ervan moest verwachten. In de training werd al snel duidelijk dat het niet makkelijk zou worden. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker maar wel werd Erwin snel moe. In de vierde ronde was zijn adem op waardoor hij niet kon voorkomen dat hij werd gepasseerd. Wel wist Robins de tweede plaats vast te houden tot over de finish.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Even kon hij de kopman blijven volgen maar ook ditmaal werd hij snel moe en moest hem hierdoor laten gaan. Erwin reed de wedstrijd uit op een tweede plaats, wat voldoende was om de clubtitel binnen te halen.

Na de wedstrijd werd Erwin wederom ziek en het spookte even door zijn hoofd om op zondag niet van start te gaan. Na wat overleggen werd er toch besloten om op zondag te rijden omdat er ook nogal wat familie, vrienden en sponsoren zouden komen. In de training kwam Erwin er al snel achter dat het niet veel beter ging dan op zaterdag. Toch was hij gemotiveerd om er in de eerste manche het beste van te maken. Hij pakte een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Net als op zaterdag ging de lamp al na een aantal ronden uit en hierdoor zakte hij terug naar een vijfde plaats. Dit tempo wist hij goed vast te houden maar net na de helft van de manche brak zijn ketting bij de landing na een springbult. Dit betekende voor Erwin dat hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

In de tweede manche moest hij als 21ste oprijden naar het starthek waardoor zijn startplaats niet optimaal was. Ook in deze manche wist Erwin dat hij het niet vol zou gaan houden. Ondanks zijn mindere startplaats wist hij toch weer als tweede door de eerste bocht te komen. In de beginfase hield Erwin goed stand op deze positie maar na zo’n tien minuten moest hij het tempo laten zakken. Het tempo ging zover naar beneden dat hij op een ronde werd gezet en dit is hem in de laatste vier seizoenen nog nooit overkomen. Met nog twee ronden te gaan kreeg hij problemen met zijn motor want deze trok naar links. Hierdoor heeft Erwin besloten om niet meer te springen. Dit kostte hem nog een aantal plaatsen waardoor hij uiteindelijk als achtste werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Erwin op een twintigste plaats. In de eindstand om het Nederlands Kampioenschap is hij op een derde plaats geëindigd. Erwin wil alle mensen bedanken die hem dit jaar hebben geholpen want zonder hun had hij dit allemaal niet kunnen doen. Graag wil hij een speciale dank uitspreken naar Kay Hennekens van Nestaan die hem de laatste vijf jaren heeft geholpen. Erwin is hem hiervoor erg dankbaar. Ook wil hij zijn pa, ma, vriendin Amanda en zijn monteur Roger van der Zanden bedanken voor hun steun.

Wat Erwin volgend seizoen gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. Hij is nog in overleg met enkele mensen maar hierover zal binnen enkele weken meer duidelijkheid komen. Op 19 november geeft Erwin een feest in Cafe Dancing D’n Boemelaer op het Wilhelminaplein 9B te Someren. De mensen die willen komen zijn van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op www.erwinrobins.nl

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2011

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

 

Clubwedstrijd INFO:

 

INFO-DEELNEMERS

TIME-TABLE / INFO

PERSBERICHTEN

INSCHRIJVEN

ENTRY-LIST

CONTACT

 

IN MEMORIAM

WIM SMITS