Jeffrey Herlings tweede in Grand Prix van Portugal 10-05

Grand Prix Portugal


Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Team is tijdens de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Portugese Agueda op een tweede plaats geŽindigd. In de eerste manche reed Herlings lange tijd aan de leiding maar in de slotfase werd hij nog door twee rijders gepasseerd waardoor hij als derde werd afgevlagd. In de tweede manche vocht hij een mooi duel om de derde plaats en viel in het midden even terug naar een vierde plaats Herlings bleef knokken voor wat hij waard was en nam na een aantal ronden de derde plaats terug in handen. Omdat de tweede man in de fout ging, schoof Jeffrey een plaats op en kwam als tweede over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.

Grand Prix Portugal MX2


Het circuit van Agueda lag er door de regenval modderig bij tijdens de trainingen op zaterdag. Jeffrey voelde zich goed thuis in deze modderige omstandigheden en zette in de vrije training de snelste tijd op de klokken. Ook in de pre kwalificatietraining zat hij er met een derde tijd goed vooraan bij. In zijn kwalificatieheat kwam Jeffrey redelijk goed weg bij de start en kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een derde plaats en ging vervolgens in de aanval bij de tweede man. Omdat het circuit op veel plaatsen uit slechts 1 lijn bestond was het moeilijk om de tweede plaats over te nemen. In het tweede deel van de wedstrijd stootte Herlings door naar een tweede plaats maar keek toen al tegen een flinke achterstand aan op de kopman. Jeffrey perste er een aantal snelle rondetijden uit en kwam uiteindelijk op twee seconden van de winnaar als tweede over de finish.

In de eerste manche kwam Jeffrey goed weg bij de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist lange tijd stand te houden op de eerste plaats. Met nog een aantal ronden te gaan viel hij terug naar een tweede plaats en een ronde later naar een derde plaats. Meer dan dit zat er niet in voor de rijder uit Elsendorp en zo kwam hij na een sterk gereden wedstrijd als derde over de finish.

Grand Prix Portugal MX2


Ook in de tweede manche pakte Jeffrey een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. De rijder uit Elsendorp handhaafde zich goed in de top drie maar kwam in het midden van de wedstrijd onder druk te staan van de vierde man. Even moest hij de derde plaats afstaan maar Herlings knokte zich terug en nam de derde plaats terug in handen. Omdat de tweede man in de slotfase ten val kwam, schoof Jeffrey nog een plaats op en kwam op een mooie tweede plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Jeffrey op een tweede plaats. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap blijft hij op een derde plaats staan. Volgend weekend staat de vijfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op het programma in het Spaanse Bellpuig.

Bron: Jeffrey Herlings / Motocrossmagazine

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN