Musquin en Desalle winnen Grand Prix van Portugal 10-05

Grand Prix Portugal


De Fransman Marvin Musquin en de Belg Clement Desalle hebben zondag de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap in het Portugese Agueda gewonnen. Musquin won in de MX2 klasse beide manches en nam hiermee de leiding in de tussenstand terug over van Ken Roczen. Beide rijders streden in de tweede manche tot in de slotfase voor de overwinning maar doordat Ken Roczen werd aangereden door een achterblijver kwam hij ten val waardoor er niet meer in zat dan een zesde plaats. Tevens kostte dit Roczen een groot aantal punten want nu staat hij er weer twaalf achter op Musquin in de strijd om de wereldtitel.

Marvin Musquin


Jeffrey Herlings eindigde op een tweede plaats in de Grand Prix. In de eerste manche reed Herlings lange tijd aan de leiding maar in de slotfase werd hij nog door twee rijders gepasseerd waardoor hij als derde werd afgevlagd. In de tweede manche vocht hij een mooi duel om de derde plaats en viel in het midden even terug naar een vierde plaats Herlings bleef knokken voor wat hij waard was en nam na een aantal ronden de derde plaats terug in handen. Omdat de tweede man in de fout ging, schoof Jeffrey een plaats op en kwam als tweede over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.

Ceriel Klein Kromhof uit het Yamaha van Beers Racing Team heeft het geluk niet aan zijn zijde gehad in Agueda. In de eerste manche zat de rijder uit Daarlerveen er goed vooraan bij na de start maar door een aanrijding in de tweede bocht kwam hij ten val. Tijdens zijn inhaalrace kwam hij nog twee keer ten val waardoor er niet meer inzat dan een zesentwintigste plaats. In de tweede manche reed hij op een twaalfde plaats totdat hij te kampen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

In de MX1 klasse was de overwinning voor de Belg Clement Desalle. In Valkenswaard ontwrichtte hij nog zijn schouder waardoor hij anderhalve week rust moest houden. Desalle was in Agueda de constantste en pakte met tweemaal een tweede plaats de dagzege. De manches werden gewonnen door Max Nagl en Antonio Cairoli. Laatstgenoemde werd uiteindelijk tweede in de Grand Prix voor Nagl. In de strijd om de wereldtitel heeft Cairoli een voorsprong van achttien punten op Max Nagl. De Italiaan David Philippaerts staat op een derde plaats.

Clement Desalle


Marc de Reuver uit het Beursfoon Suzuki Team heeft een sterke wedstrijd gereden. In de eerste manche reed de Reuver de gehele wedstrijd in de top tien en werd op een tiende plaats afgevlagd. In de tweede manche werd hij bij de start buiten de baan gedrukt waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Marc zette een constant tempo in en wist met een negentiende plaats nog twee WK punten te pakken. In het Wereld Kampioenschap staat de Reuver na vier wedstrijden op een achttiende plaats.

Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Bellpuig.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN