Musquin en Leok winnen Grand Prix van Spanje 17-05

MOTORCROSS WK MX1 Grand Prix Spanje


Marvin Musquin en Tanel Leok hebben de vijfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1/MX2 in het Spaanse Bellpuig gewonnen. Musquin kreeg de dagzege een klein beetje cadeau omdat Ken Roczen in de tweede manche met een mechanisch probleem uitviel. Musquin won de tweede manche en kwam in de eerste manche als zevende over de finish. In de MX1 klasse leeft Max Nagl te gaan winnen maar hij kwam in de tweede manche in de slotfase ten val en moest hierdoor de dagzege laten aan Tanel Leok.

Max Nagl


De eerste manche van de MX1 klasse werd gewonnen door Max Nagl. De Duitser nam kopstart en controleerde de wedstrijd van start tot finish. In het midden van de wedstrijd kwam hij even onder druk te staan van Antonio Cairoli maar deze kwam op spectaculaire wijze ten val en kwam niet verder dan een zesde plaats.

David Philippaerts werd tweede voor Clement Desalle en de sterk rijdende Anthony Boissiere. Steve Ramon, Josh Coppins en Gareth Swanepoel kwamen in de eerste bocht na de start ten val. Coppins kwam nog terug naar een veertiende plaats en Ramon passeerde de finishvlag op een vijftiende plaats. Marc de Reuver kwam in de beginfase ten val en kwam hierdoor niet verder dan een tweeŽntwintigste plaats. Sebastien Pourcel reed in het midden van de wedstrijd op een zesde plaats maar kwam tot hard ten val en moest met behulp van EHBO assistentie het circuit verlaten.

De tweede manche werd gewonnen door Tanel Leok. Max Nagl leek op de overwinning af te stevenen maar met nog een aantal ronden te gaan kwam hij ten val en ook in de laatste ronde viel hij nog een keer waardoor hij uiteindelijk negende werd.

Xavier Boog reed een sterke wedstrijd en werd tweede voor Antonio Cairoli, die wederom na een matige start terug naar voren moest komen. Marc de Reuver reed in de beginfase in de punten maar ging toen even in de fout waardoor er niet meer inzat dan een tweeŽntwintigste plaats.

De Grand Prix werd op naam geschreven van Tanel Leok voor David Philippaerts en Max Nagl.

In de eerste manche van de MX2 klasse was het Ken Roczen die met de overwinning aan de haal ging. Jeffrey Herlings nam kopstart en reed in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding met Steven Frossard en Ken Roczen aan zijn achterwiel. In het midden van de wedstrijd nam Ken Roczen de leiding over en kort daarna kwam ook Frossard voorbij. Herlings verloor de twee leiders uit het oog door de achterblijvers waardoor hij op een derde plaats over de finish kwam. Marvin Musquin kende tegenslag in de beginfase van de wedstrijd. Zach Osborne kwam in de beginfase vlak voor hem ten val. Omdat Musquin in hetzelfde spoor zat gleed zijn voorwiel onder de motor van Osborne waardoor hij moest wachten op het moment dat Osborne zijn weg weer vervolgde. Hierdoor viel hij terug naar een twintigste plaats. Musquin kwam nog terug naar een zevende plaats en heeft nu nog slechts 1 punt voorsprong op Roczen in de strijd om de wereldtitel.

Ceriel Klein Kromhof reed lange tijd in de punten maar kwam met een eenentwintigste plaats net niet tot scoren. Nick Kouwenberg stuurde zijn Yamaha machine op een vierendertigste plaats over de finish.

De tweede manche liep voor ons Nederlanders uit op een deceptie. Jeffrey Herlings raakte in de eerste bocht na de start betrokken bij een valpartij en later in de manche kwam hij nogmaals ten val.

Na deze valpartij ging hij naar de pits vanwege een remprobleem waarna hij nog even op het circuit kwam. Kort daarna verliet hij de wedstrijd.

Marvin Musquin nam kopstart maar kreeg Roczen gelijk mee in het wiel. Tot in de slotfase bleef dit hetzelfde maar net op het moment dat Roczen de druk op de ketel begon te zetten, kreeg hij te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Musquin won de manche en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap naar 26 punten.

Podium MX2 Grand Prix Spanje


Door het wegvallen van Ken Roczen werd de Belg Joel Roelants op een mooie tweede plaats afgevlagd voor Alessandro Lupino. Met deze tweede plaats eindigde Roelants ook op een tweede plaats in het dagklassement. Shaun Simpson bezette de laatste podiumtrap en eindigde op een derde plaats in het dagklassement.

Jeremy van Horebeek was samen met Steven Frossard en Jeffrey Herlings ten val maar kwam in een hoog tempo terug naar voren en werd nog zevende. Ook Zach Osborne kende pech in deze tweede manche.

Net op het moment dat hij de derde plaats in handen had genomen kreeg hij te kampen met een mechanisch probleem en moest de wedstrijd verlaten.

Ceriel Klein Kromhof reed een constante wedstrijd en werd op een zestiende plaats afgevlagd.

Nick Kouwenberg kwam in de beginfase ten val en zocht daarna het rennerskwartier op.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN