Musquin en Philippaerts winnen Franse Grand Prix 07-06

Grand Prix Saint Jean d’Angely Frankrijk


Marvin Musquin en David Philippaerts hebben de zevende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1/MX2 in het Franse St. Jean d’Angely gewonnen. Musquin domineerde beide manches en heeft zijn voorsprong in het Wereld Kampioenschap MX2 vergroot naar 71 punten. In de MX1 klasse ging de zege naar David Philippaerts. De voormalig Wereld Kampioen had aan een derde en een eerste plaats in de manches voldoende voor de dagzege.

Marvin Musquin

Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Team finishte in de eerste manche van de MX2 klasse op een tweede plaats. Herlings kwam op een tweede plaats uit de start en wist deze positie met constante rondetijden lange tijd in handen te houden. In de eerste helft van de wedstrijd stond hij onder druk van Steven Frossard maar toen deze gepasseerd werd door Zach Osborne moest Jeffrey op gaan letten voor de Amerikaan. Osborne wist Herlings in het tweede deel van de wedstrijd te passeren maar Jeffrey hield het tempo strak en hield Osborne in het vizier. In de laatste ronde sloop hij naar het achterwiel en in de laatste bocht wist hij de tweede plaats voor zich op te eisen. Marvin Musquin controleerde de eerste manche en won met een ruime voorsprong. Zach Osborne werd derde voor Steven Frossard en Joel Roelants. Ken Roczen kwam in de beginfase samen met Shaun Simpson ten val. Hierdoor viel de Duitser terug naar een dertigste plaats maar kwam toch nog terug naar een zestiende plaats. Ceriel Klein Kromhof reed in de beginfase in de punten maar kon dit niet vasthouden en werd vijfentwintigste. Nick Kouwenberg raakte in de beginfase betrokken bij een valpartij en na nog een valpartij zat er niet meer in dan vierendertigste plaats.

Commentaar Marvin Musquin:''De overwinning is mooi omdat het voor eigen publiek is. Het is slechts de eerste manche. De baan is moeilijk en we moeten afwachten hoe de tweede manche zal gaan. Ik ga voor de kopstart zoals altijd met mijn KTM. De omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde''.

Commentaar Jeffrey Herlings:''Ik kwam als tweede uit de start. Even werd ik gepasseerd door Osborne maar die kon ik in de laatste bocht terug pakken. Ik heb punten gepakt op Steven en Ken in het kampioenschap''.

Marvin Musquin won na de pauze ook de tweede manche. Musquin nam kopstart en liep vervolgens weg bij de concurrentie om uiteindelijk de wedstrijd met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. Shaun Simpson werd tweede voor Joel Roelants. Roelants maakte het nog even spannend omdat hij in het midden van de wedstrijd ten val kwam. Hij herpakte zich goed en kwam uiteindelijk op een seconde achter Simpson als derde over de finish. Met dit resultaat eindigde de rijder uit Grobbendonk op een tweede plaats in de Grand Prix.

Jeffrey Herlings startte goed en werkte zich in de eerste ronde op naar een derde plaats. Helaas kwam hij aan het einde van de ronde ten val waardoor hij terugviel tot in de achterhoede. De rijder uit Elsendorp zette een constant tempo in en kwam nog terug naar een twaalfde plaats. In de eindstand van de Grand Prix eindigde Jeffrey op een vijfde plaats. In de tussenstand blijft hij op een vierde plaats staan maar heeft zijn achterstand op Steven Frossard tot op twee punten verkleind.

Jeffrey Herlings

Ook Ken Roczen kende in deze manche tegenslag. Hij reed op een derde plaats toen hij met een achterblijver ten val kwam waardoor er niet meer inzat dan een zevende plaats.

Ceriel Klein Kromhof reed lange tijd in de punten maar kwam ten val en werd uiteindelijk als tweeëndertigste geklasseerd. Ook Nick Kouwenberg kwam in deze manche niet tot scoren met een achtentwintigste plaats.

Commentaar Marvin Musquin:'' Het is mooi om hier te winnen. De baan was erg moeilijk. Ik heb in beide manches kopstart gepakt. Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en gelukkig is mijn doel om hier te winnen uitgekomen''.

De eerste manche van de MX1 klasse werd gewonnen door Antonio Cairoli. Steve Ramon gaf hem lange tijd partij en wist hem zelfs even te passeren maar de Italiaan nam de lijnen over van Ramon en passeerde hem toch weer terug. Cairoli won uiteindelijk de manche voor Ramon en David Philippaerts. Laatstgenoemde was de hele wedstrijd in gevecht met Clement Desalle en wisselde meerdere malen met de Belg. Uiteindelijk trok Philippaerts aan het langste eind en werd derde voor Desalle en Davide Guarneri.

David Philippaerts

Commentaar Antonio Cairoli:''Ik nam een goede start maar Steve was de hele manche dicht in de buurt. Toen hij mij passeerde, ging ik zijn lijnen rijden en wist hem terug te pakken. Vervolgens liep ik weg en kon ik de manche winnen''.

Commentaar Steve Ramon:''Ik nam een goede start en reed een goede wedstrijd. Het is druk in de baan maar ben tevreden met een tweede plaats. Het voelt goed om op het podium te staan''.

Commentaar Clement Desalle:''Ik was de hele manche in gevecht met Desalle en we hebben verschillende keren van positie gewisseld. Ik ben tevreden omdat het in Amerika niet echt goed ging''.

In de tweede manche ging de zege naar David Philippaerts die hiermee tevens de Grand Prix overwinning pakte. Clement Desalle leidde in de beginfase maar moest na een aantal ronden de koppositie afstaan aan David Philippaerts. Desalle probeerde nog terug te komen maar moest in de slotfase iets toegeven op de Italiaan. Antonio Cairoli kon het tempo in de beginfase niet maken en viel zelfs even terug naar een vierde plaats. In de slotfase kwam hij nog hard opzetten en kwam aan het achterwiel van Desalle. Hij kon nergens een plaats vinden waar hij de tweede plaats over kon nemen waardoor hij als derde over de finish en hiermee de Grand Prix zege moest laten aan David Philippaerts. Clement Desalle werd derde in de Grand Prix. Beursfoon Suzuki-rijder Kevin Strijbos werd met een achtste en elfde plaats negende in het dagklassement! Een mooi resultaat voor het hard werkende Nederlandse team!

Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN