Interview met Jeffrey Herlings 11-06

Debutant Herlings heeft al veel goeds laten zien in WK MX2


Jeffrey Herlings heeft dit jaar al veel goede dingen laten zien in het Wereld Kampioenschap MX2. Ook heeft een aantal tegenslag gekend met nulscores tijdens de Grand Prix’s van Spanje en Amerika. Herlings staat na zeven wedstrijden op een vierde plaats in de WK tussenstand en heeft slechts twee punten achterstand op de derde man!

 

Jeffrey Herlings GP Winner Valkenswaard


Interview MX Large

Vraag: Ik weet dat het al een tijdje geleden is maar kun je beschrijven hoe de GP overwinning in Valkenswaard voelde?

Antwoord: Het was een hele emotionele dag. Ik wist dat ik in Valkenswaard kon winnen en gelukkig slaagde ik daar in. Het was geweldig. Het was mijn thuis Grand Prix, mijn broer was daar, mijn moeder, mijn vader, gewoon iedereen. Het was allemaal geweldig maar toen ik s'avonds thuis zat achter mijn computer dacht ik ok, dit is een Grand Prix overwinning, en ik dacht dit is niets speciaals, gewoon een normale dag. Een dag later zei ik tegen mijzelf dat ik goed werk heb verricht maar ik had helaas niet veel tijd om ervan te genieten, het leven gaat verder.

Vraag: Het zal in Nederland nu anders zijn voor jou. De manier waarop mensen naar motorcross kijken. Wat denk jij?

Antwoord: Zeker weten. Op dit moment zijn de Reuver en ik de twee rijders die het in Nederland laten zien. Het is goed voor sport en ik hoop dat we meer op televisie komen en in de magazines.

Vraag: Je hebt een aantal moeilijkere weken gehad, heb je nog steeds het vertrouwen dat je de resultaten kunt halen en dat je nog eens kunt winnen?

Antwoord: Ik weet dat ik terug kan komen. Er zitten een aantal goede wedstrijden aan te komen voor mij zoals Lierop en Lommel, Letland is ook zanderig. Ook wil op de harde banen in de top drie eindigen. Marvin kan ook een keer uitvallen of vallen. Ik ben zeker gemotiveerd!

Vraag: Je won in Nederland en toen kwam de Grand Prix van Portugal. Hoe voelde dat?

Antwoord: Het was geweldig om naar Portugal te gaan als de laatste Grand Prix winnaar. In Portugal deed ik het best wel goed. Ik werd derde en tweede in de manches en tweede in het dagklassement. Ik ging naar Spanje en was toen nog steeds in gevecht voor de eerste plaats in het kampioenschap. In de eerste manche pakte ik kopstart en werd in het tweede deel gepasseerd door Roczen en Frossard. Toen veranderde er iets in mijn hoofd en vanaf dat moment reed ik slecht. Ik voelde me goed voor de tweede manche maar kwam ten val bij de start en toen was de wedstrijd gereden omdat de motor kapot was. Ik lag twee of drie ronden achter en daarom stopte ik. Vanwege een probleem met de voorrem viel ik nog een keer, daarna ben ik naar de pits gegaan maar daarna ging de achterrem ook nog kapot waardoor het over was.

Vraag: En Frankrijk?

Antwoord: In Frankrijk was mijn eerste manche erg goed. Ik kwam als tweede uit de start en reed het grootste gedeelte van de eerste manche op de tweede plaats totdat ik werd gepasseerd door Osborne. Ik kon hem terug pakken in de laatste bocht waardoor ik tweede werd. In de tweede manche had ik een minder goede start. Ik kwam rond de tiende plaats door de eerste bocht maar werkte mijzelf op naar een derde plaats maar kwam toen hard ten val. Na de valpartij zat ik achter in het veld en moest hard werken om terug naar voren te komen. Tegen het einde van de manche had ik 1 punt te weinig voor een podiumplaats. Dat was jammer maar dit is goed voor het kampioenschap. Ik voel me goed, ik ben sterk en de motor loopt perfect. Ik heb de snelheid en daarom moet ik gewoon hard blijven werken.

Bron: MX Large

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN