Musquin en de Dijcker aan de macht in Duitse Grand Prix 21-06

Grand Prix Teutschenthal Duitsland


Marvin Musquin en Ken de Dijcker hebben zondag de achtste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1/MX2 in het Duitse Teutschenthal weten te winnen. Musquin domineerde de eerste manche van de MX2 klasse maar moest in de tweede manche toch zijn meerdere erkennen in het Duitse wonderkind Ken Roczen. Roczen kende in de eerste manche brilproblemen waardoor hij niet verder kwam dan een vijfde plaats. Dankzij zijn overwinning in de tweede manche eindigde hij toch op een tweede plaats in het dagklassement voor de Amerikaan Zach Osborne. Bij de MX1 klasse zagen we een beresterke Ken de Dijcker. De Yamaha-rijder won beide manches op het Talkessel Circuit in Teutschenthal. In de tweede manche stond hij in de slotfase flink onder vuur van Antonio Cairoli maar de Dijcker hield de gaten goed dicht en won de manche. Antonio Cairoli werd tweede in de tweede manche maar moest in de eerste manche na een super slechte start terug naar voren komen en werd uiteindelijk nog zesde waarmee hij vierde werd in het dagklassement. De Belg Clement Desalle finishte in beide manches als derde en pakte hiermee de tweede plaats in het dagklassement voor David Philippaerts.

Marvin Musquin winnaar GP Duitsland

Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Factory Team bepaalde een achtste plaats in de tweede manche. In de eerste manche viel de rijder uit Elsendorp uit vanwege een losgeschoten bougiedop.

Ceriel Klein Kromhof uit het Yamaha van Beers Racing Team is er niet in geslaagd om WK punten te scoren. In de eerste manche kwam Ceriel in de tweede bocht met een andere rijder ten val en moest als voorlaatste aan de wedstrijd beginnen. Tijdens zijn opmars constateerde hij dat zijn handvat los zat. Door dit probleem kwam hij nogmaals ten val waarna hij besloot om het rennerskwartier op te zoeken. In de tweede manche kwam hij na een moeilijke beginfase nog terug naar een tweeŽntwintigste plaats. Ook Nick Kouwenberg haalde geen punten in Teutschenthal. Hij werd achtentwintigste en zevenentwintigste in de manches.

Marc de Reuver

Beursfoon Suzuki-rijder Marc de Reuver liet zien dat hij de stijgende lijn weer te pakken heeft. Marc had de snelheid er goed inzitten op het snelle circuit van Teutschenthal en was in de eerste manche op weg naar een top tien plaats totdat hij ten val kwam en met een zwaar beschadigde machine de wedstrijd moest verlaten. Ook in de tweede manche zag de Reuver een goede klassering in rook op gaan door een valpartij. Hierdoor bleef hij puntloos in Duitsland maar wel heeft Marc een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN