Jeffrey Herlings wint de Grand Prix van Letland 28-06

Grand Prix Kegums Letland


Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Factory Team heeft de negende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums weten te winnen. De rijder uit Elsendorp reed in de eerste manche lange tijd aan de leiding maar viel in het midden van de wedstrijd terug naar een tweede plaats. In de voorlaatste ronde kwam ook de derde man nog langszij waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats. In de tweede manche begon hij aan de leiding maar in de beginfase viel hij terug naar een tweede plaats. Herlings bouwde de manche netjes op en kwam met nog tien minuten te gaan terug aan de leiding te rijden. De druk van de tweede en derde man was verschrikkelijk hoog maar Jeffrey hield het hoofd koel en won de manche en pakte hiermee zijn tweede Grand Prix zege. Ken Roczen eindigde op een tweede plaats in de Grand Prix voor Steven Frossard.

Jeffrey Herlings

In de eerste manche van de MX2 klasse ging de zege naar Marvin Musquin. Jeffrey Herlings kwam goed weg bij de start en voerde het deelnemersveld aan toen ze uit de eerste bocht kwamen. De rijder uit Elsendorp hield lange tijd goed stand maar moest in het midden van de wedstrijd Marvin Musquin laten passeren. In het resterende deel van de wedstrijd hield Jeffrey de kopman in het vizier maar stond tegelijkertijd onder druk van Ken Roczen. In de slotfase kropen beide rijders naar het achterwiel van Musquin maar in de voorlaatste ronde werd Jeffrey gepasseerd door Roczen waardoor hij uiteindelijk als derde finishte. Ken Roczen ging nog even de strijd aan met Musquin en kwam uiteindelijk aan het achterwiel van de Fransman als tweede over de finish. Steven Frossard kon het leidende trio goed volgen in de beginfase maar moest ze in het tweede deel van de wedstrijd laten gaan en finishte als vierde voor Joel Roelants. Jeffrey Herlings deed met zijn derde plaats goede zaken omdat de Amerikaan Zach Osborne, die vijfde staat in de tussenstand, niet tot scoren kwam.

Herlings pakte ook in de tweede manche kopstart maar moest na een aantal ronden Steven Frossard laten passeren. Hij bleef in het wiel hangen van de Fransman en sloeg met nog tien minuten te gaan toe en kreeg de koppositie terug in handen. In het resterende deel van de wedstrijd stond hij onder hevige druk van Ken Roczen en later van Frossard, die Roczen in de voorlaatste ronde terug wist te pakken. Herlings hield het hoofd koel en won de manche voor Frossard en Roczen. Marvin Musquin kwam bij de start van de tweede manche ten val en moest twaalf seconden achter de laatste man beginnen. Hij kwam nog goed terug naar voren en werd nog zevende. Joel Roelants deed het ook in de tweede manche goed en finishte op een zesde plaats. Ook Nick Triest kwam in de tweede manche tot scoren met een zestiende plaats.

Ken Roczen eindigde op een tweede plaats in het dagklassement voor Steven Frossard en Marvin Musquin.

Ceriel Klein Kromhof kreeg voor de tweede manche een startverbod. In de eerste manche maakte Loic Larrieu een scrub op een verre tafel maar dit ging mis waardoor hij zijn motor weggooide. Klein Kromhof hing opdat moment in de lucht en sprong bovenop de motor van Larrieu en kwam zwaar ten val. Van de dokter kreeg hij een startverbod waardoor hij dus puntloos bleef dit weekend. Ook Jeremy van Horebeek kwam in de eerste manche zwaar ten val. Het lijkt allemaal mee te vallen maar ook hij kreeg een startverbod.

Clement Desalle won de eerste manche van de GP MX1 in Letland. Bobryshev leidde tot in de slotfase en had zelfs een voorsprong van zon tien seconden. In de slotfase sloeg echter de vermoeidheid toe waardoor Desalle het gat kon dichten en hem kon passeren.

Clement Desalle

Bobryshev hield stand op een tweede plaats en het was Steve Ramon die derde werd. Antonio Cairoli werd na een moeilijke beginfase vierde. Hij had veel problemen bij het passeren van David Philippaerts voor de vierde plaats waardoor het leidende trio een gat kon slaan. Ken de Dijcker, die vorig weekend de Duitse Grand Prix won, kwam uitermate slecht weg bij de start en moest een inhaalrace rijden. De Dijcker kwam nog ver terug maar meer dan een tiende plaats zat er niet in.

KTM-rijder Antonio Cairoli won de tweede manche van de Grand Prix van Letland. Cairoli kwam in de beginfase aan de leiding te rijden en liep vervolgens ver weg van Clement Desalle, die tweede werd maar wel de Grand Prix zege veilig stelde.

Zijn teamgenoot Steve Ramon werd derde in de tweede manche en eindigt hiermee ook op een derde plaats in het dagklassement achter de Italiaan Antonio Cairoli.

De Belgen Kevin Strijbos en Ken de Dijcker eindigden op een dertiende en viertiende plaats en ook Manuel Priem stuurde zijn Aprilia in de punten over de finish. Hij eindigde op een zestiende plaats waarmee hij vijf WK punten pakte. Yamaha van Beers-rijder Tom Soderstrom eindigde op een zeventiende plaats en pakte hiermee drie WK punten.


>>> Motocrosser Jeffrey Herlings winnaar Letse GP


Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN