Roczen en Cairoli de snelste zandhazen in Lommel 01-08

Grand Prix Lommel BelgiŽ


Ken Roczen (MX2) en Antonio Cairoli (MX1) hebben zondag in het Belgische Lommel de elfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op hun naam geschreven. Ken Roczen verraste iedereen door op zaterdag al de kwalificatieheat te winnen voor Jeffrey Herlings. In de eerste manche reed Jeffrey Herlings aan de leiding totdat hij ten val kwam en de koppositie aan Marvin Musquin moest afstaan. Roczen zat op het vinkentouw en volgde Musquin tot net na het midden van de wedstrijd. Toen sloeg hij toe en nam de leiding over om uiteindelijk de wedstrijd winnend af te sluiten voor Musquin en Jeffrey Herlings. In de tweede manche revancheerde Jeffrey Herlings zich door de wedstrijd vanaf het begin tot aan het einde te domineren. De rijder uit Elsendorp won de manche met een veilige voorsprong voor Roczen en Musquin. Ken Roczen pakte in Lommel zijn eerste Grand Prix zege van het seizoen. Jeffrey Herlings werd tweede voor Marvin Musquin.

GP Lommel - Ken Roczen

Ceriel Klein Kromhof uit het Yamaha van Beers Racing Team eindigde op een elfde plaats in het dagklassement. De rijder uit Daarlerveen reed in de eerste manche lange tijd in de top tien en werd na een zwaar bevochten wedstrijd op een elfde plaats afgevlagd. Ook in de tweede manche deed Klein Kromhof het goed. Tot op een aantal ronden van het einde reed hij op een elfde plaats maar omdat de vermoeidheid toe begon te slaan, verloor hij nog een aantal posities waardoor hij uiteindelijk als veertiende over de finish kwam.

Glenn Coldenhoff uit het Jumbo TvE Yamaha Team scoorde 10 WK punten. In de eerste manche reed hij de hele wedstrijd rond de vijftiende plaats. Een aantal ronden reed hij op een veertiende plaats maar omdat er op het scherpst van de snede gestreden werd, wisselde hij verschillende keren van positie en kwam uiteindelijk als vijftiende over de finish. In de tweede manche reed de rijder uit Heesch in de beginfase op een twaalfde plaats. Op het loodzware circuit kwam na een aantal ronden het tekort aan wedstrijdritme naar boven waardoor hij het tempo moest laten zakken. Tot in het midden van de wedstrijd hield hij zich staande in de top vijftien maar uiteindelijk verloor hij nog twee plaatsen waardoor hij als zeventiende werd afgevlagd.

Naast Klein Kromhof en Coldenhoff wisten ook Nick Kouwenberg (3) en Mike van den Bogaert (1) WK punten te pakken.

GP Lommel - Antonio Cairoli - Max Nagl - Clement Desalle


In de MX1 klasse was er geen kruit gewassen tegen Antonio Cairoli. De Italiaan domineerde beide manches en liep in zowel de eerste als de tweede manche ver weg bij de concurrentie. De Duitser Max Nagl werd tweede in het dagklassement voor Clement Desalle. Beursfoon Suzuki-rijder Marc de Reuver kende een moeilijke Grand Prix in Lommel. In de eerste manche reed hij na een valpartij in de eerste ronde een sterke inhaalrace en kwam vanaf een zevenendertigste plaats terug naar een zestiende plaats. Ook in de tweede manche was hij aan een sterke opmars bezig totdat hij ten val kwam en niet verder kwam dan een zevenentwintigste plaats.

Rob van Vijfeijken uit het van Vijfeijken Sigmans Yamaha Team pakte in Lommel een WK punt. De rijder uit Deurne was op zaterdag en op zondagochtend erg snel in de trainingen en de kwalificatieheat maar op zondag miste hij toch wat wedstrijdritme. In beide manches streed hij de gehele wedstrijd rond de twintigste plaats. In de eerste manche werd hij twintigste, wat hem een WK punt opleverde. In de tweede manche kon hij net het verschil niet maken waardoor hij strandde op een tweeŽntwintigste plaats.

Ook Stuwey Reijnders wist zijn van de Wetering Suzuki in de eerste manche naar twee WK punten te sturen. In de tweede manche kwam Reijnders niet verder dan een vijfentwintigste plaats.

Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Loket, Tsjechie.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN