Jeffrey Herlings op 4 en 5 september favoriet in Lierop 02-08

Grand Prix Motocross of Lierop 2010


Hoe het de 15-jarige motorcrosser Jeffrey Herlings aan het einde van het seizoen ook zal vergaan, hij mag samen met al zijn fans terugkijken op een meer dan geslaagd WK debuut. Aan het begin van het Grand Prix seizoen was het enkel nog de bedoeling om ervaring op te doen. Ervaring heeft hij ondertussen al genoeg, zoveel zelfs dat hij al twee GPs heeft weten te winnen. En een derde bijna. Want iedereen is het er over eens, Jeffrey Herlings was de snelste MX2 rijder in Lommel. Maar dat is nog geen garantie om ook te winnen. Hij moet er wel op blijven zitten. Heel veel fouten maakt de jonge crosser overigens niet maar het foutje in Lommel kwam hem duur te staan. Niet hij maar Ken Roczen uit Duitsland, nog zon wonderkind, won de zandbakrace in Lommel. En dan te bedenken dat Roczen twee jaar geleden op een zandbaan door Herlings nog op een ronde werd gezet.
 

GP Lierop - Jeffrey Herlings

Foto: Jeffrey Herlings, vorig jaar nog te jong om mee te doen,

is dit jaar in Lierop huizenhoog favoriet voor de eindzege MX2.


Herlings en Roczen zijn de jongste coureurs in het GP circus maar samen met Marvin Musquin, die de wereldtitel nauwelijks nog kan ontgaan, maken ze wel de dienst uit. En Roczen en Herlings zijn zeker de smaakmakers in de MX2.
Het leidt geen twijfel dat Jeffrey Herlings, die het circuit in Lierop kent als wedstrijd- en trainingsbaan, straks op 4 en 5 september de grote favoriet is voor de eindzege. Daarnaast is er ook nog de kans om in zijn debuutjaar derde te worden in de wk-eindstand. Dat zou helemaal een stunt zijn: een 15-jarige die brons pakt in het wk. Dat is nog nooit vertoond.

Voordat het GP-circus neerstrijkt op circuit de Herselse bossen in Lierop staan er nog twee GPs op het programma. Dat is zondag a.s. in het Tsjechische Loket en twee weken later in het Braziliaanse Campo Grande. Na Lierop volgt nog de finale in het Italiaanse Fermo maar de kans is groot dat de vacante wereldtitels MX1 en MX2 al in Lierop worden vergeven.

Of we in de MX1 weer een stunt van Marc de Reuver mogen verwachten is de vraag. In Lommel ging hij slechts een paar ronden hard. Daarna was het vallen en opstaan. Maar De Reuver heeft in Lierop al eens eerder de sterren van de hemel gereden op een moment dat we niets meer van hem verwachtten.

Via de website www.maclierop.nl bestaat inmiddels de mogelijkheid om in de voorverkoop VIP arrangementen te bestellen. Net als vorig jaar bestaat er ook weer een mogelijkheid om een tribunekaartje te kopen met gratis drank. Normale entreekaarten zijn niet via de voorverkoop beschikbaar.

>>> KNMV Wild Cards GP Lierop bekend


Bron: MPS - Peter van der Sanden

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN