Musquin en Cairoli winnen Grand Prix van Tsjechie 09-08

Grand Prix Loket TsjechiŽ


De kampioenschapleiders Marvin Musquin en Antonio Cairoli hebben de twaalfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap in Loket, TsjechiŽ weten te winnen. Musquin pakte de dagzege met een 2-1 in de manches.


Musquin wint de Grand Prix van Tsjechie


Ken Roczen had de beste kaarten in handen maar in leidende positie rijdend kwam hij in de tweede manche even ten val. Hij zette Musquin in de slotfase nog flink onder druk maar kon hem niet passeren en moest daarom met een 1-2 in de manches genoegen nemen met een tweede plaats. De Fransman Gautier Paulin eindigde als derde met een 6-3 in de manches.

GP TsjechiŽ - Jeffrey Herlings - Red Bull KTM Factory Team


Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Factory Team heeft in TsjechiŽ een tegenslag te verwerken gehad. Nadat Jeffrey in de eerste manche op een derde plaats over de finish kwam, raakte hij in de tweede manche betrokken bij een valpartij in de eerste ronde waarbij zijn schouder uit de kom schoot. De schouder is er onder narcose weer terug in gezet en er lijkt op dit moment geen verdere schade te zijn in zijn schouder. Morgen zal Jeffrey een bezoek brengen aan zijn eigen dokter in Nederland en dan zal bekend worden hoe zijn blessure er op dit moment voor staat.
 


Ceriel Klein Kromhof uit het Yamaha van Beers Racing Team heeft een dag gekend om snel te vergeten. In de warm up kwam Ceriel ten val en verdraaide hierbij zijn enkel. In de eerste manche reed hij ruim in de punten totdat hij ten val kwam en teruggeworpen werd tot in de achterhoede. Tijdens zijn opmars naar voren kreeg hij veel last van zijn enkel en van harde onderarmen. Ceriel besloot hierdoor om de wedstrijd te verlaten en zich te sparen voor de tweede manche. Ook in de tweede manche gooide een valpartij roet in het eten. Bij de valpartij was zijn handvat opgekruld op het stuur komen te zitten waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Glenn Coldenhoff uit het Jumbo TvE Yamaha Team finishte in de eerste manche als achttiende en scoorde drie WK punten. In de tweede manche kwam Coldenhoff als eenendertigste over de finish. Nick Kouwenberg kwam in Loket in beide manches niet tot scoren.

Cairoli wint de Grand Prix van Tsjechie


In de MX1 klasse won Antonio Cairoli de Grand Prix. Cairoli moest in de eerste manche zijn meerdere erkennen in Tanel Leok maar controleerde vervolgens de tweede manche van start tot finish. Clement Desalle werd tweede in het dagklassement met een 3-2 in de manches voor Tanel Leok 1-5.

Beursfoon Suzuki-rijder Marc de Reuver heeft in TsjechiŽ karakter getoond. Marc kwam in zowel de eerste als de tweede manche in de beginfase ten val waardoor hij beide keren van buiten de top dertig terug naar voren moest komen. De Reuver zette de achtervolging in en kwam met snelle rondetijden toch nog teruggereden naar twee keer een negentiende plaats.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder in BraziliŽ.

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN