Antonio Cairoli Wereld Kampioen MX1 23-08

Grand Prix BraziliŽ


Tijdens de dertiende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1/MX2 in het Braziliaanse Campo Grande heeft de Italiaan Antonio Cairoli de wereldtitel in de MX1 klasse veilig weten te stellen. Cairoli pakte de wereldtitel in stijl door ook de Grand Prix winst te pakken. In de MX2 klasse domineerde Ken Roczen de wedstrijd en won beide manches voor Marvin Musquin. De Belg Jeremy van Horebeek finishte op een derde plaats in de Grand Prix.

Antonio Cairoli Wereld Kampioen MX1


In de eerste manche van de MX2 klasse had Ken Roczen in de beginfase een mooi gevecht met Marvin Musquin maar in het midden van de wedstrijd nam Roczen resoluut de koppositie in handen en reed vervolgens twintig seconden weg bij de Fransman. Musquin finishte als tweede voor Arnaud Tonus. Shaun Simpson kwam in de eerste ronde ten val en viel hierbij zijn schouder uit de kom. De Belgen Jeremy van Horebeek en Joel Roelants werden zesde en zevende. Roczen reed in de tweede manche lange tijd aan het achterwiel van Marvin Musquin. Echter met nog een aantal ronden te gaan sloeg hij toe en nam de leiding in de wedstrijd over. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog een groot gat te slaan en won de manche voor Musquin en de sterk rijdende Belg Jeremy van Horebeek. Dankzij deze derde plaats finishte van Horebeek ook op een derde plaats in het dagklassement. Ook Joel Roelants deed het in deze manche weer goed met een zevende plaats.

David Philippaerts won de eerste manche


In de MX1 klasse won David Philippaerts de eerste manche. Max Nagl reed lange tijd op een tweede plaats maar moest in de slotfase Clement Desalle en Antonio Cairoli laten passeren. Desalle startte goed maar maakte even een foutje waardoor hij vanaf een zesde plaats terug naar voren moest komen. Hij werd uiteindelijk nog in de laatste ronde gepasseerd door Antonio Cairoli. De Italiaan kwam slecht weg bij de start en kwam pas rond de vijftiende plaats uit de eerste paar bochten. Xavier Boog kwam bij de start ten val en zocht na een aantal ronden het rennerskwartier op. Evgeny Bobryshev moest helaas verstek laten gaan. Hij was op zaterdag in de pre kwalificatietraining zwaar ten val gekomen en kneusde hierbij zijn ribben.

Antonio Cairoli streed in de beginfase van de tweede manche met Clement Desalle voor de overwinning. Door een valpartij viel hij terug naar een vierde plaats en keek tegen een achterstand aan van zo'n tien seconden. Met snelle rondetijden kwam hij terug naar een tweede plaats en ging in de achtervolging op Clement Desalle. Met nog twee ronden te gaan kwam hij aan het achterwiel maar helaas kwam er geen gevecht omdat de motor van Desalle er mee ophield. Hierdoor kon Cairoli op gemakkelijke wijze naar de overwinning rijden en pakte hiermee zijn vierde wereldtitel. David Philippaerts werd tweede in de tweede manche en ook tweede in de Grand Prix. De Duitser Max Nagl eindigde in de tweede manche als derde en eindigde ook in het dagklassement op een derde plaats.

Er kwamen in Brazilie geen Nederlandse rijders aan de start.

Op 4 en 5 september komt het Wereld Kampioenschap naar het Nederlandse Lierop!

Bron: Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN