Wie is de beste zandrjider in Lierop? 24-08

Persbericht Grand Prix Lierop 4 en 5 september 2010


Op zaterdag 4 en zondag 5 september wordt in Lierop de Grand Prix motorcross van de Benelux verreden. Of gewoon de tweede Grand Prix van Nederland, al is die titel niet officieel omdat die naam eerder dit seizoen werd toegekend aan de Grand Prix in Valkenswaard. Twee GP’s in Nederland is een luxe. Hoe lang die luxe stand houdt zal de toekomst uitwijzen. Het vijfjarig contract tussen MAC Lierop en Youthstream loopt dit jaar af. Is de GP van 4 en 5 september de laatste op circuit de Herselse bossen of komt er een vervolg? Promotor Youthstream is gecharmeerd van de Brabantse club die al drie keer werd uitgeroepen tot beste organisator. Hoe de uitkomst ook zal zijn, tijdens het eerste weekend in september ronken in ieder geval de Grand Prix motoren op Lieropse bodem. Dan staat het Brabantse dorp bij de motorcrossliefhebbers opnieuw wereldwijd in de picture.

Het feit dat Jeffrey Herlings vanwege een blessure in Lierop niet op jacht kan naar zijn derde GP-zege is een bittere pil voor MAC Lierop. Vorig jaar was hij nog te jong om deel te nemen, dit jaar zou hij de grote favoriet zijn. Tot de val in Tsjechië waarbij hij zijn schouder blesseerde. Einde seizoen voor de 15-jarige crosser. Zoiets komt altijd ongelegen, zowel voor de betrokken rijder als voor de gedupeerde organisatie. De kans dat er nu een Nederlander in Lierop wint is minimaal.

 

GP Lierop - Marvin Musquin

Foto: Marvin Musquin - Fotograaf: Peter van der Sanden


Of dat de MX2 wedstrijden er minder interessant door maakt? Als iemand alleen voor Herlings komt kijken, ja, dan wel. Maar gelukkig rijden er nog meer topcoureurs. In de eerste plaats de Fransman Marvin Musquin die heel dicht bij prolongatie van zijn wereldtitel is. En dan het Duitse equivalent van Herlings: Ken Roczen. Ook een lust voor het oog om hem te zien crossen. Roczen en Musquin zijn aan elkaar gewaagd. Als we een voorspelling mogen doen dan pakt Roczen in Lierop de GP-zege en Musquin de wereldtitel. Verder zijn er aan het einde van het seizoen altijd nog jongens die jacht proberen te maken op een GP-zege of minimaal een podium. Zoals Steven Frossard (F), Joel Roelants (B), Jeremy van Horebeek (B), Zach Osborne (USA) en Gautier Paulin (F).
 

GP Lierop - Ken Roczen

Foto: Ken Roczen - Fotograaf: Peter van der Sanden


Van de Nederlanders mogen we geen podiumplaats verwachten al doen Glenn Coldenhoff (Heesch) en Ceryl Klein Kromhof (Daarlerveen) het de laatste tijd zeker niet slecht. In Lommel lieten ze zich al van hun beste kant zien en voor eigen publiek in Lierop zullen ze ongetwijfeld proberen om er nog een schepje bovenop te doen. De MX2 wildcards zijn in Lierop voor Mike van den Bogaert (’s-Hertogenbosch) en Michael van Wezel (Tilburg). Wellicht is er ook nog een startplaats voor Herjan Brakke.
 

GP Lierop - Antonio Cairoli

Foto: Antonio Cairoli - Fotograaf: Peter van der Sanden


In de MX1 zwaait Antonio Cairoli met zijn 350cc KTM de scepter. Hij heeft in vergelijking met de concurrentie 100cc minder cilinderinhoud tot zijn beschikking maar is in het wk iedereen te snel af. De concurrentie zal in Lierop van goeden huize moeten komen om de kersverse wereldkampioen van de hoogste trede af te houden. Maar die concurrentie is er wel zoals van teamgenoot Max Nagl, van de Yamaha rijders David Philippaerts en Ken de Dycker, van de sterke zandrijder Tanel Leok en van de zeer snelle Clement Desalle die dit jaar al meerdere keren de pechvogel heeft ontmoet.

 

GP Lierop - Marc de Reuver

Foto: Marc de Reuver - Fotograaf: Peter van der Sanden


Twee jaar geleden scheef Marc de Reuver in Lierop geschiedenis door de GP te winnen. Ofschoon hij dit jaar in de GP’s nog niet de sterren van de hemel heeft gereden zou het zomaar eens kunnen dat het met De Reuver in Lierop ineens wel weer goed gaat. De onvoorspelbare De Reuver heeft in Lierop al eens vaker voor een stunt gezorgd. Het zou mooi zijn voor hem en voor het Nederlandse publiek. Er zijn in Lierop in ieder geval wildcards voor Rob van Vijfeijken (Deurne) en Bas Verhoeven (Best). Mike Kras staat vooralsnog op de reservelijst.
 

GP Lierop - Rob van Vijfeijken

Foto: Rob van Vijfeijken - Fotograaf: Peter van der Sanden


De trainingen en kwalificatiewedstrijden MX1 en MX2 worden in Lierop op zaterdag verreden evenals een race voor de veteranen. Op zondag zijn er wedstrijden vanaf 11.15 uur. Zoals ieder jaar is er in Lierop weer voldoende gelegenheid om dicht bij het circuit te overnachten. In de feesttent is op zaterdagavond vertier voor jong en oud. Kijk voor de laatste info, toegangsprijzen en speciale Viparrangementen op de deze website.


Live Muziek in Lierop op Zaterdagavond 4 september

Zaterdagavond 4 september is op het feestterrein van MAC Lierop een Live optreden van de Band ThirdHalf.

Third Half bouwt altijd en overal een feestje! Een rete strakke live band, met een dijk van een show gevuld met covers van “rock ’n roll tot hardrock”.

 

GP Lierop - Liveband Third Half


Een rockshow, geheel in stijl naar 4 stemmige balads… de show blijft boeien, verrassen én ballen houden!

Van contrabas tot motorzaag alles wordt uit de kast gehaald om het publiek “los” te krijgen.

Het optreden is GRATIS toegankelijk. Dusss.... zorg dat je d'r bij bent.
Op zaterdagavond 4 september aanvang vanaf 20.30u op de Kerkenhuis in Lierop.

Bron: MPS - Peter van der Sanden

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN