Zorgen over toekomst GP Lierop 03-09

Grand Prix Motocross Lierop


Pieter-Paul VermeulenZou de Grand Prix motorcross in Lierop zondag echt de laatste zijn op circuit de Herselse Bossen? De verbintenis van MAC Lierop met WK-promotor Youthstream loopt dit jaar af en de gesprekken over contractverlenging lopen niet bepaald vlot. Voorzitter Pieter-Paul Vermeulen over de onzekere toekomst van het evenement.


Youthstteam houdt ons aan het lijntje. Giuseppe Luongo (president van Youthstream, red.) wacht af, je kunt niet op hem bouwen. Hij stelt zich heel begripvol op, maar laat zich niet in zijn kaarten kijken".

Vermeulen maakt zich zorgen. Hoewel de Grand Prix-kalender voor 2011 nog niet definitief is, heeft MAC Lierop - dat twee keer de prijs van beste organisator van het jaar won - geen idee of het ook volgend jaar een wedstrijd uit de WK-cyclus mag organiseren.
Onderhandelingen om het dit jaar aflopende contract te verlengen leverden tot dusver niets op. Bovendien spreekt Youthstream ook met de organisatie van de Grand Prix in Valkenswaard en het heeft te kennen gegeven in de toekomst nog maar ťťn grote prijs in Nederland te willen houden. Omdat de verbintenis van zowel Valkenswaard als Lierop dit jaar afloopt, is er in 2011 normaal gesproken nog maar ťťn WK-wedstrijd in Nederland.

De twee organisaties zijn nu dus in feite elkaars concurrenten. Vermeulen wil daar echter niets van weten. ,,We zijn collega's, werken juist heel goed samen. We gaan dus echt niet tegen op elkaar opbieden. Bovendien: ik weet wat
onze financiŽle limiet is en die willen we niet overschrijden. Anders gaat de GP gewoon niet door."

GP Lierop - Programma 2010


Om beurten de Grand Prix organiseren, zoals de Duitse circuits Hockenheim en NŁrburgring in de Formule 1, ziet de Somerenaar niet zitten. ,,Onze organisatie draait als een goed geoliede machine die elk jaar wordt verbeterd. Als we om het jaar gaan organiseren ben ik bang dat we de routine verliezen. Steeds twee jaar moeten wachten is lang."

Maar er is hoop. Vermeulen weet dat nieuwe potentiŽle organisatoren niet bij Youthstream in de rij staan. Een Grand Prix opzetten kost al gauw een half miljoen euro. Dat bedrag is voor vrijwel alle geÔnteresseerden een fiks struikelblok.


Daar tegenover staan de grote ambities van Luongo. Het is zijn intentie om in 1011 en 2010 niet twee, zoals dit seizoen, maar vier Grands Prix buiten Europa te houden. Met BraziliŽ en de Verenigde Staten is inmiddels een overeenkomst
getekend, met mogelijke kandidaten in Zuid-Afrika, AustraliŽ) Japan en Nieuw-Zeeland wordt nog onderhandeld. De voorzitter van MAC Lierop heeft zijn twijfels of met die partijen overeenkomst wordt bereikt. ,,De kalender is nog
altijd niet rond en tot die tijd houdt Luongo alle opties open.

Tot op heden durft hij de knoop niet door te hakken. Dat zegt wel iets." In theorie is nog alles mogelijk.
Dus ook gewoon weer twee Grands Prix in Nederland, ook al is Luongo daar geen voorstander van. ,,Ik begrijp niet wat hij daar op tegen heeft", zegt Vermeulen. Waarom niet drie of vier Grands Prix in Nederland? Zo kunnen de mensen kennismaken met de motorcross. Het is zo'n mooi spel." Mocht de WK-wedstrijd op circuit de Herselse Bossen volgend jaar van de kalender zijn verdwenen, betekent. dat volgens Verrneulen niet het einde van MAC Lierop.

,,Dan gaan we andere motorsportevenementen organiseren. Bijvoorbeeld een wedstrijd om het Nederlands of Europees kampioenschap. Misschien gaan we wel voor Quads organiseren, alles is mogelijk. Maar onze voorkeur ligt uiteraard bij de Grand Prix. We hebben de afgelopen jaren aangetoond dat we daar goed in zijn."


Bron: Eindhovens Dagblad - Erwin Blatter

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN