Voorstelling MXoN Belgische team 21-09

Red Bull MX of Nations Lakewood - Denver USA


Mont Saint Guibert was de plaats van afspraak voor de persvoorstelling van hetMXoN team 2010. Het team met Ramon, Desalle en Van Horebeek zullen dan ook onze Belgische kleuren gaan verdedigen in Denver. Verrassend was het hoofdthema: union fait de la force ofte eendracht maakt macht.

Voorstelling MXoN Belgische team


JoŽl Smets kwam dan ook tekst en uitleg verschaffen over zijn moeilijke keuzes, en knopen welke hij moest doorhakken om de selectie te verkrijgen. Vooral de MX2 rijder was volgens Smets een moeilijke keuze. Ook haalde Smets de commerciŽle problemen aan waar een coach van een MXoN team mee te maken krijgt. Ons kleine kikkerlandje heeft nu eenmaal te maken met twee lands gedeeltes, en twee verschillende talen. Toch zijn in alle opzichten de nodige compromissen gevonden, en reist het team met een goed gevoel richting de USA. Ook in commercieel opzicht gesproken.

Belangrijk is dat alle rijders topfit zijn. Ze verkeren alle drie zowel mentaal als fysiek in hun beste vorm, en de met zijn America here we come slogan bewijst Smets dan ook de motivatie van zijn team.

Ramon, Desalle en Van Horebeek kunnen het tijdens hun praatje ook niet onder stoelen of banken steken dat ook zij de wedstrijd in Amerika zien als een hoogtepunt van het seizoen. Een overwinning behoort tot de mogelijkheden, al stuurt de concurrentie natuurlijk ook hun best rijders. Desalle liet blijken dat hij bulkt van de motivatie door te verklaren helemaal geen schrik te hebben van zijn tegenstanders, en dan vooral niet van de Amerikaanse rijders die op hun sterkst zullen staan in eigen land. . Ramon en Van Horebeek hielden het ietwat soberder. De goede vorm is er, nu de resultaten nog.

Al met al kunnen we samen vatten dat BelgiŽ met Ramon, Desalle en Van Horebeek hun toppers van dit moment stuurt naar de MXoN. Of hun prestaties even sterk zal zijn of hun motivatie weten we op 25/26 september in Thunder Valley, Lakewood, Denver, USA.

Bron: VRT-Sporza

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN