Interview met Jeffrey Herlings 30-10

Herlings uit het Red Bull KTM Factory Team


Voor Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Factory Team lijkt over drie a vier weken het verlossende woord te komen dat hij terug op de motor mag stappen. Herlings is iemand die graag met de motor rijdt en er eigenlijk niet zonder kan.

Interview met Jeffrey Herlings

De afgelopen maanden waren dan ook bijzonder zwaar voor de rijder uit Elsendorp omdat hij de motorcross vanaf de zijlijn moest aanschouwen. In een interview met Geoff Meyer verteld Herlings hoe het nu met hem gaat!

Jeffrey hoe gaat het nu met je, is je schouder weer terug 100%?

Het gaat goed, ik heb er bijna drie maanden uitgelegen door mijn schouder maar ik verwacht dat ik binnen drie of vier weken weer kan rijden. De schouder voelt goed en sterk aan. Ik heb de laatste vier of vijf weken veel getraind door middel van hardlopen, fietsen en fitness. Ik hoop dat ik binnenkort terug op de motor kan stappen zodat ik kan gaan trainen voor volgend seizoen.

Nu Ken Roczen ook in jouw team komt rijden, wordt het erg competitief onder de KTM tent?

Uiteraard maar nu is het gelijk. We hebben dezelfde motor, dezelfde vering en we staan dus met dezelfde motor achter het starthek. Ken zal de te kloppen man zijn voor volgend seizoen maar ik zal mijzelf voor 100% geven om hem te verslaan. Het zal niet makkelijk zijn! Uiteraard zijn er ook andere rijders om rekening mee te houden zoals Paulin, Searle en Anstie. Op dit moment is Roczen de te kloppen man.

Interview met Jeffrey Herlings

Heb je nog plannen om deel te nemen aan het Amerikaans Kampioenschap Supercross voordat het WK begint?

Nee en ook al was ik niet geblesseerd geraakt dan had ik het ook niet gedaan. Ik heb er aan gedacht maar Pit zei dat ik het misschien in 2012 of nog later moet doen. In 2011 zal ik geen supercross rijden want ik heb vier maanden niet met de motor gereden. Ik heb tijd nodig om terug in mijn ritme te komen.

Als je naar Ken Roczen kijkt tijdens de MX des Nations had je dan niet met hem in gevecht gewild?

Uiteraard maar ik had hem daar niet verslagen. Hij was geweldig daar en ook op zo'n snelle baan. De wedstrijd werd ook op een flinke hoogte verreden waardoor de 250 machines in het nadeel waren ten opzichte van de 450 motoren. Echter in de tweede manche wist hij bijna de winst te grijpen en reed een halve manche aan de leiding. Toen ik dat zag dacht ik echt van die gast is echt snel. Het zal moeilijk zijn om hem te verslaan.

Interview met Jeffrey Herlings


Maar hij is te verslaan toch?

Tuurlijk is hij te verslaan. Stefan Everts was tienvoudig Wereld Kampioen en ook hij werd verslagen door rijders zoals Carmichael. Ik had de MX des Nations graag gereden maar door mijn schouder was dit helaas niet mogelijk.

Wat is het plan voor 2011?

Ik zal eind november weer met de motor gaan trainen. Ik zal dan hoofdzakelijk in Nederland rijden om mijn schouder weer sterk te krijgen en zeker te weten dat hij erin blijft. Daarna zal ik een aantal weken naar Spanje gaan om te trainen. Daarna kom ik terug in Nederland en dan vertrek ik voor een aantal weken naar Amerika. Na Amerika zal ik terug naar Spanje gaan om te trainen. We doen in Spanje onze fotoshoot en we hebben er de laatste vier of vijf jaar ook getraind.

Bron: JeffreyHerlings.eu

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN