GP motorcross gaat in 2011 definitief aan Lierop voorbij 25-12

Lierop loopt GP motorcross mis


In Lierop wordt komend jaar geen Grand Prix motorcross gehouden. De promotor van het wereldkampioenschap Youthstream heeft besloten het vijfjarige contract met de lokale organisator MAG Lierop niet te verlengen. De wedstrijd op circuit de Herselse Bossen stond al niet op de voorlopige WK-kalender voor 2011.


Tijdens de laatste Grand Prix van Lierop (5 september) sprak Youthstream-president Giuseppe Luongo nog de intentie uit om de samenwerking met de club voort te zetten. Pieter-Paul Vermeulen, voorzitter van MAC Lierop, is verbaasd dat die afspraak nu wordt geschonden. "Temeer omdat wij als organisator altijd keurig onze afspraken zijn nagekomen", zegt hij. ,,Mogelijk hebben we teveel tegengas gegeven. We konden financieel gezien niet altijd in zijn verzoeken meegaan. Daarmee hebben we geen vrienden gemaakt. Maar we hebben ons altijd aan de afspraken in ons contract gehouden."


MAC Lierop denkt inmiddels na over alternatieven. Wat die alternatieven zijn, wilde de voorzitter gisteren niet zeggen. ,,We gaan in ieder geval op zoek naar iets. anders. Zoals men van ons gewend is, wordt het weer iets moois."
 

Foto - René Manders: De Grand Prix Motorcross in Lierop volgend jaar niet.


Wat Vermeulen betreft is de afwezigheid van het Somerense kerkdorp in het WK eenmalig. Hij hoopt dat de wedstrijd in 2012 terug is op de kalender. ,,We hebben in het verleden meermaals aangetoond een flexibele vereniging te zijn die in staat is grote evenementen te organiseren. Wij willen onze sponsoren en de motorcrossfans niet teleurstellen."

Doordat Lierop van de WK-kalender verdwijnt, is in Nederland alleen nog de Grand Prix van Valkenswaard over. Die wordt op 25 april gehouden. Met het afhaken van Lierop zijn drie van de vijftien WK-wedstrijden voor 2011 nog ongewis. De locaties van de grote prijzen van Italië en Brazilië zijn nog niet bevestigd, welk land in de plaats komt van de Grand Prix van Lierop is nog niet bekend.


MAC Lierop werd in 2004 en 2008 uitgeroepen tot beste organisator van het wereldkampioenschap. In 2009 kreeg het de prijs voor beste infrastructuur op een WK-circuit. Youthstream was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

>>> Bekijk en luister het interview met Pieter-Paul Vermeulen


>>> MAC Lierop organiseert géén Grand Prix in 2011


Bron: Eindhovens Dagblad - Erwin Blatter

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN