Micha-Boy de Waal schittert op Kampioensgala 10-01

Micha-Boy de Waal ontvangt de Ben Majoor Trofee


Micha-Boy de Waal schittert op KampioensgalaDe hoofdprijs ging er dit jaar niet uit bij het Kampioensgala, maar dat deed niets af aan de erkenning die Micha-Boy de Waal heeft gekregen. De 15-jarige motocrosser kreeg de Ben Majoor Trofee voor jong talent. De Waal reed een geweldig seizoen in 2010, waarin hij tweede werd in het Europees Kampioenschap 85cc en in die klasse eveneens de Nederlandse titel veroverde. Nauwelijks hersteld van een armblessure legde hij ook beslag op de zevende plek in het WK voor junioren, waarmee hij zijn klasse en doorzettingsvermogen onderstreepte. Voor deze prestaties mocht hij in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn de Ben Majoor Trofee voor jong talent in ontvangst nemen.

Het bestuur van de KNMV kon haar hoogste onderscheiding, de Hans de Beaufortbeker, niet uitreiken. Geen enkele motorsporter voldeed in het seizoen 2010 aan de strenge criteria voor deze beker, die al vier keer werd gewonnen door wereldkampioen zijspan motocross Daniël Willemsen.

Aan de 65-jarige Dick Bulten werd de trofee ‘Motorsporthart’ toegekend. Deze nieuwe onderscheiding, die in de plaats is gekomen van de oude Henk Vink Trofee, is door de KNMV in het leven geroepen om mensen te eren die zich in bijzondere mate belangeloos voor de motorsport hebben ingezet. Bulten verwierf grote bekendheid als voorzitter van de ZAMC, de Zelhemse Auto en Motor Club.

De Baansporttrofee werd toegekend aan de Stichting IJsspeedway Assen, die al bijna veertig jaar WK ijsraces in de Drentse hoofdstad organiseert en deze spectaculaire tak van motorsport ook op andere manieren ondersteunt.

Bron: KNMV

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN