Film: Jeffrey Herlings geniet van goede voorbereiding in Spanje 22-02

Herlings dit weekeind zijn eerste seizoenswedstrijd i Italiaanse Ponte a Egola


Na een lange wintervoorbereiding zal Jeffrey Herlings uit het Red Bull Teka KTM Factory Team aankomend weekend zijn eerste wedstrijd van het seizoen rijden in het Italiaanse Ponte a Egola. Hier wordt de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap verreden.

Film: Jeffrey Herlings geniet van goede voorbereiding in Spanje

Ook een week later zal Herlings actief zijn in Italie. Dan rijdt hij de tweede wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Faenza. Daarna zal de rijder uit Elsendorp terugkeren naar Nederland om zich klaar te stomen voor de eerste twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert en Halle. Vorige week verbleef hij vijf dagen in Spanje voor de KTM fotoshoot, de foto's hiervan zullen binnenkort op de website verschijnen. De wintervoorbereiding is goed verlopen. Drie maanden lang heeft Jeffrey samen met Jeremy van Horebeek getraind in Spanje. De samenwerking met Jeremy verloopt super goed en beide rijders staan continu onder begeleiding van Stefan Everts.

Hieronder kunt u de antwoorden van Jeffrey lezen in een interview die hij onlangs gaf aan Geoff Meyer.

Ď'Mijn vader stopte met crossen toen ik zes of zeven jaar oud was. Ik ben al jong begonnen met rijden en het werd al snel erg professioneel aangepakt. Het is allemaal erg snel gegaan van de teams waar ik in het begin voor reed tot aan het team van Jacky Martens en nu voor het Red Bull Teka KTM Factory Team. De tijd vliegt.

Ik heb mijzelf enorm verbeterd toen ik vorig jaar in het Wereld Kampioenschap kwam. Ik weet dat het moeilijk wordt om rijders als Roczen en Anstie te verslaan maar ik ga mijn best doen en we zullen zien wat er gebeurd. Ik heb alles in me om Wereld Kampioen te worden, dus nu is het aan mij.

Na de eerste vier of vijf Grand Prix's begon ik te groot te denken en dacht ik dat ik misschien wel Wereld Kampioen kon worden. Dat was niet slim want ik was nog maar 15 jaar oud. Hierdoor zette ik veel druk op mijzelf en daardoor begon het mis te gaan in Amerika, Frankrijk en Duitsland. Daarna ben ik rustiger geworden en genoot ik van mijn rijden in Letland, Zweden en Lommel. Ik finishte dan ook drie keer achter elkaar op het podium. Helaas raakte ik kort daarna geblesseerd en dat was het einde van mijn seizoen.

Toen ik geblesseerd was aan mijn schouder heb ik veel geleerd. Ik dacht dat ik veel vrienden had maar wanneer je er twee of drie maanden uit ligt, heb je niet veel te doen en dan heb je niet veel vrienden meer over. Nadat ik de Grand Prix van Valkenswaard won, wilde heel veel mensen ineens mijn vriend worden. De pers belde iedere dag en de dames waren overal. Toen ik geblesseerd was, kwam ik erachter wie mijn echte vrienden waren.

Ik heb een moment gehad dat ik dacht ik het allemaal beter wist dan mijn ouders en Stefan Everts. Zij vertelden mij dingen en ik dacht van ik ben Jeffrey Herlings en ik weet wat ik moet doen. Ik ben terug met mijn voeten op de grond gekomen en luister weer naar hun''.Bron: Red Bull Teka KTM Factory Team / Motocrossplanet

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN