MAC Lierop zoekt geschikt evenement voor Jubileum 2012! 01-05

40 jaar Motorclub MAC Lierop in 2012


De Koninginnedagcross van MAC Lierop is een klassieker in de Nederlandse jeugdcross-middens, alhoewel het aantal deelnemers dit jaar beduidend lager lag dan andere jaren. Desondanks toonde voorzitter Pieter-Paul Vermeulen zich tevreden na afloop. "We hadden mooie wedstrijden, prima weer en de baan lag er uitstekend bij. We hadden ook geen wedstrijdongelukken zodat we als organisatoren niet anders dan tevreden kunnen zijn. De Koninginnedagcross is een traditie bij MAC Lierop die we graag in ere houden, ook al was het aantal deelnemers minder dan voorheen. De 85cc Grote Wielen rijden morgen natuurlijk in Varsseveld en er is de A.D.A.C. Junior Cup, waar toch ook wel wat Nederlanders aan deelnemen", aldus Vermeulen.


40 jaar Motorclub MAC Lierop in 2012


Volgend jaar viert de club uit het Somerense kerkdorp haar 40-jarig jubileum en Kiske de Omroeper liet in Valkenswaard reeds horen dat de dub dit mogelijk met een nieuwe GP zou willen vieren. Vermeulen: "We zijn zeker kandidaat voor een GP in 2012. Volgend jaar bestaat MAC Lierop 40 jaar en het zou mooi zijn ais we iets kunnen laten zien voor dat jubileum. Als club blijven we zoeken naar een geschikt evenement. Ik denk dat we in het verleden hebben aangetoond tot wat wij in staat zijn. We hebben een goed contact met Youthstream. Een GP organiseren is echter niets niks. Het is een gigantische organisatie met zoveel werk voor de club. Financieel vergt het ook veel. We zijn echter een gezonde club met ambitie en ik heb als voorzitter een grote groep mensen achter mij staan waar ik heel trots op
ben. We hebben echter op dit moment nog niets concreets."


Vermeulen, in het dagdagelijkse leven arts van beroep, is trouwens één van de F.I.M.-doktoren op de Grands Prix." Ik ben, na afgestudeerd te zijn als arts, eigenlijk begonnen als de clubarts van MAC Lierop en was wedstrijdarts op al hun wedstrijden. De K.N.M.V. kwam daar na een tijdje tegenin, want ze wilden een dokter met licentie waardoor ik die licentie behaald heb bij de K.N.M.V. om op die manier bondsarts te kunnen worden. Toen kwam de vraag van de K.N.M.V. of ik hen niet wilde vertegenwoordigen in de medische commissie van de F.I.M. en zo komt het dat ik ook op de Grands Prix actief ben. De F.I.M. speelt nu met het idee om voor al hun disciplines een soort van medisch directeur aan te stellen, en de kans is erg groot dat ik dat samen met een collega mag doen voor de MX-discipline. Je kan wel zeggen dat ik dus heel erg betrokken ben bij de motorcross!"


Bron: Motorgazet - Tommy Ivens

TOP