Sven van de Mierden in de top vijf in NK Jeugd in Lierop 02-05

KNMV Jeugdmotocross Lierop 2011 - MX2


Sven van de Mierden uit het Jong Force Racing Team is zaterdag tijdens het NK Jeugd in Lierop in de top vijf geŽindigd. De rijder uit Valkenswaard nam in beide manches een hele goede start en stuurde zijn goed geprepareerde KTM machine naar een vijfde en zesde plaats in de manches.

Sven van de Mierden in de top vijf in NK Jeugd in Lierop


Deze resultaten bezorgden hem in het dagklassement een mooie vijfde plaats.

In Lierop werd er in 1 groep getraind. Het zware zandcircuit lag Sven goed in de training. Hij had zijn draai al snel gevonden en koos de juiste lijnen toen hij aan ging zetten om een snelle tijd op de klokken te zetten. De ronde die Sven neerzette verliep perfect en dit resulteerde in een zesde tijd.

In de eerste manche reageerde hij goed toen het starthek viel en op een negende plaats kwam hij door de eerste bocht. Op het steeds zwaarder wordende circuit had hij gelijk een goed tempo te pakken en kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren gereden. Van de Mierden werkte een sterke wedstrijd af waarin hij uiteindelijk op een vijfde plaats werd afgevlagd.

De start van de tweede manche was nog beter dan die van de eerste manche en op een zesde plaats kon hij ditmaal aan de wedstrijd beginnen. Helaas moest hij in de eerste ronde een paar plaatsen prijsgeven en viel terug naar een negende plaats. De rijder uit Valkenswaard bleef hier rustig onder en bouwde zijn tempo gedurende de wedstrijd op. Dit pakte goed uit want hij wist in het resterende deel van de wedstrijd nog verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een zesde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Sven op een vijfde plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij nu op een zevende plaats. Op 15 mei gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.

Bron: Kees de Omroeper

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN