Leerzaam crossweekend voor Mack in Lierop en Euskirchen 02-05

KNMV Jeugdmotocross Lierop 2011 - 65cc Kleine Wielen


Op Koninginnedag stond Mack aan het starthek van Lierop waar een NK verreden werd.

In de eerste manche miste Mack zijn start doordat hij uit zijn versnelling sprong. Mack reed als laatste en op een 17e plaats de eerste bocht in. Op het beginstuk van de baan boekte Mack direct een paar plaatsen winst waarna hij het bos in verdween. Op het zware zandgedeelte kwamen zowel Mack en zijn motor kracht tekort, ook kwam de motor vast te zitten in een diep spoor en bleef het achterwiel spinnen, Mack kon niet bij de grond en moest noodgedwongen afstappen om de motor er uit te duwen. Met een flinke achterstand en nog een valpartij vervolgde Bouwense de manche en zette door. Gedurende de manche liep Mack steeds verder in maar verloor tijd in het zware gedeelte.
Mack finishte op een 9e positie.

Leerzaam crossweekend voor Mack in Lierop en Euskirchen


In de tweede manche had Mack een slechte start, en kwam op een 13e plaats door de eerste bocht. Gedurende de manche liep Mack in maar kwam nog twee maal vast te zitten in een diep spoor. Mack finishte op een 10e positie.

Dagtotaal: 9e plaats.

Vanuit Lierop vertrokken Mack en zijn familie richting Duitsland om daar deel te nemen aan de eerste wedstrijd om de ADAC Nordrhein Cup in Euskirchen.

Direct bij aankomst was de machinekeuring en de volgende morgen om 09:00 uur de vrijetraining van 20 minuten. Rond de klok van 12:00 uur stond de tijdtraining van wederom 20 minuten op het programma. Van de 28 deelnemers wist Mack de 8e tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche van 15 minuten +1 ronde was Mack te afwachtend met de start waardoor hij in de middenmoot doorkwam. Mack reed echter ijzersterk naar voren door de ene na de andere rijder te passeren. Mack reed op plaats 9 maar de rijder voor hem hield alle deurtjes goed dicht, In een bocht wist Mack hem te passeren en reed snel naar de 7e rijder. Het duurde een aantal ronden voor Mack deze kon passeren, op een springbult zat Mack aan de binnenkant wat een snellere lijn was, Mack kon daar de 7e positie overnemen en sloeg direct een gat waardoor hij inliep op de 6e man. Mack werd afgevlagd op de 7e positie.

In de tweede manche kwam Mack als 13e door met de start en boekte in de eerste ronde direct een paar plaatsen winst. Gedurende de manche liep Mack steeds verder in en wist met nog een paar ronden te gaan de 7e positie over te nemen, Mack ging op jacht naar de 6e man en er volgde een mooie strijd, Bouwense voerde de druk op en de 6e rijder ging in de fout waar Mack van profiteerde en de Manche vervolgde op de 6e positie. In de laatste ronde had Mack op de smalle baan veel last van achterblijvers en de 7e rijder liep weer op Mack in. Op de tafel waar de finish was spande het er om, Maar Mack sprong net wat verder waardoor zijn 6e positie behouden werd.

Dagtotaal: 6e plaats.

>>> IDFA: Documentaire over Motocrosser Mack Bouwense


Bron: MXMack

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN