Raivo Dankers wint in Lierop en Euskirchen 03-05

KNMV Jeugdmotocross Lierop 2011 - 65cc Kleine Wielen

KTM-rijder Raivo Dankers heeft het afgelopen weekend twee overwinningen weten te pakken. Op Koninginnedag kwam Raivo aan de start bij het NK Jeugd in Lierop. De KNMV besloot om de 65cc kleine wielen op het ingekorte circuit te laten rijden net als de 50cc klasse. Dit had echter tot gevolg dat de snellere rijders al in hun eerste ronde tussen de achterblijvers kwamen.

Raivo Dankers wint in Lierop en Euskirchen

Ondanks dit probeerde Raivo er het beste van te maken en stuurde zijn KTM machine naar een tweede tijd.

Na de training werd besloten dat de 65cc kleine wielen toch op het volledige circuit hun wedstrijd moesten rijden. Hierdoor mochten de rijders voor aanvang van de eerste manche nog twee verkenningsronden rijden. In de eerste manche pakte de rijder uit Heesch een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Raivo volgde de kopman en zette in de derde ronde de aanval in. Raivo zette hem flink onder druk en toen de kopman ten val kwam, kon hij de leiding in de wedstrijd overnemen. In het resterende deel van de wedstrijd nam Dankers geen onnodige risico's meer en sloot de manche met een ruime voorsprong winnend af.

Ook in de tweede manche kwam hij goed weg bij de start en dook wederom op een tweede plaats de eerste bocht in. In de beginfase viel hij terug naar een derde plaats maar hij kon de twee kopmannen goed blijven volgen. In de derde ronde kwam er een rijder voor hem ten val en dit betekende dat hij een plaats winst boekte en doorschoof naar een tweede plaats. Samen met de kopman liep hij ver weg bij de rest van de concurrentie. Alles werd op alles gezet door Raivo maar helaas kwam hij in de slotfase ten val waardoor hij de kopman moest laten gaan. Raivo wist nog wel op een tweede plaats over de finish te komen en pakte hiermee de dagzege.

Na de prijsuitreiking vertrokken Raivo en zijn ouders richting Duitsland om daar deel te nemen aan de eerste wedstrijd om de ADAC Nordrhein Cup in Euskirchen. Op zondagochtend was de machinekeuring om 07:00 uur en om 09:00 uur de training van zo'n 20 minuten. Rond de klok van 12:00 uur stond de tijdtraining op het programma. Van de 28 deelnemers wist Raivo de tweede tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche kwam Raivo goed weg bij de start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. In de beginfase werd hij gepasseerd en viel terug naar een derde plaats. Raivo hield het tempo hoog en wist twee ronden later de tweede plaats terug in handen te nemen. De kopman was ondertussen al te ver weg waardoor Raivo zich concentreerde om de tweede plaats in handen te houden tot over de finish. Nadat hij in de slotfase erg constant had gereden sloot hij de eerste manche af op een tweede plaats.

In de tweede manche pakte hij een iets betere start en ging gelijk in de aanval op de kopman. De leider in de wedstrijd hield de gaten goed dicht en wist kort daarna iets weg te lopen bij Raivo. In de laatste drie ronden wist Raivo weer dichterbij te komen en wist de kopman te passeren. Toen de tweede man een foutje maakte en zijn motor af liet slaan, was het gat geslagen. De tweede man was zo teleurgesteld dat hij niet eens probeerde om zijn motor te starten en liet de motor op de baan liggen. Raivo nam in de slotfase geen risico's meer en sloot de manche winnend af.

Met een tweede en een eerste plaats in de manches won hij het dagklassement in Euskirchen.

Bron: Kees de Omroeper