Rene Boer net buiten de top tien in NK MX2 Jeugd in Lierop 04-05

KNMV Jeugdmotocross Lierop 2011 - MX2 Jeugd


Rene Boer uit het Hofstede MX Team is zaterdag tijdens het NK MX2 Jeugd in Lierop net buiten de top tien geŽindigd. In beide manches kwam Rene niet goed weg bij de start en moest een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij na een valpartij als veertiende over de finish en nadat hij in de tweede manche lang op een elfde plaats reed, werd hij op een twaalfde plaats afgevlagd.

Rene Boer net buiten de top tien in NK MX2 Jeugd in Lierop


Er werd in Lierop in 1 groep getraind. In de eerste ronde zette Rene gelijk aan en stond met deze tijd op een vijftiende tijd. Later zakte hij iets terug naar een zeventiende tijd. Vervolgens ging hij terug het circuit op om nogmaals een snelle tijd neer te zetten. Hiermee schoof hij weer op naar een vijftiende tijd. Rene sloot de sessie af als vijftiende en was hier zelf niet helemaal tevreden over.

In de eerste manche kwam Rene niet goed weg bij de start en kwam aan het einde van de eerste ronde op een zeventiende plaats voorbij start/finish. Omdat het niet lekker ging met Rene, had hij het moeilijk om naar voren te komen. Toch wist hij zich binnen een aantal ronden op te werken naar een dertiende plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij terugviel naar een achttiende plaats. Na de valpartij herstelde hij zich goed en wist zich toch nog terug te knokken naar een veertiende plaats.

Ook in de tweede manche zat Rene er niet goed bij na de start en moest op een 22ste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij niet in zijn ritme komen maar dit werd na een aantal ronden beter. De rijder uit het Hofstede MX Team werkte zich op naar een elfde plaats. Lang hield hij stand op deze positie maar in de laatste ronde werd hij nog gepasseerd en kwam uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Rene op een elfde plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd staat hij na de wedstrijd in Lierop op een zestiende plaats. Op 15 mei gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.
Kijk voor meer informatie op www.hofstedemxteam.nl

Bron: Kees de Omroeper

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN