Nigel Blomer zesde in NK MX2 Jeugd in Lierop 04-05

KNMV Jeugdmotocross Lierop 2011 - MX2 Jeugd


Nigel Blomer van Stichting Motorsport Promotie Oost Nederland is zaterdag tijdens het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Lierop op een zesde plaats geŽindigd. In beide manches zat Nigel er niet goed bij na de start en moest een inhaalrace rijden.

Nigel Blomer zesde in NK MX2 Jeugd in Lierop


In de eerste manche kwam hij sterk terug totdat een valpartij roet in het eten gooide. Hierdoor kwam hij niet verder dan een zevende plaats. In de tweede manche werd hij na een zwaar bevochten wedstrijd op een vijfde plaats afgevlagd.

In de training was het circuit nog behoorlijk snel en hierdoor waren de verschillen tussen de rijders klein. Nigel zette verschillende keren aan om een snelle tijd neer te zetten en kwam uiteindelijk uit op een vierde tijd. Vanaf de tweede tot aan de vierde man zat in dezelfde seconde en dit gaf de rijder uit Geesteren een goed gevoel voor de eerste manche.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en moest rond de dertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij de achtervolging in en wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een zevende plaats. Nigel zette zijn opmars in de daaropvolgende ronden verder en stootte door naar een vijfde plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de vierde man. Het kostte hem echter twee ronden voordat hij deze rijder te pakken wist te nemen. Echter kort daarna kwam Nigel op de ritmesectie ten val en viel hierdoor verschillende plaatsen terug. Nigel vervolgde snel zijn weg maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats.

Ook in de tweede manche pakte hij geen goede start en moest wederom vanaf een plaats of veertien terug naar voren komen. Het rijden ging lekker met de rijder uit Geesteren en gedurende de wedstrijd wist hij verschillende plaatsen winst te boeken. Tijdens zijn opmars kostte het hem veel tijd om Niels van Boxtel de passeren. Toen dit eenmaal het geval was reed hij weg en wist er toch nog een mooie vijfde plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Nigel op een zesde plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij nu op een vijfde plaats. Aankomende zaterdag zal hij deelnemen aan de Twente Cup-wedstrijd in St. Isidorushoeve. Op zondag 15 mei gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.

Kijk voor meer informatie op www.nigelblomer.nl

Bron: Kees de Omroeper

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN