Jeffrey Herlings wint de Grand Prix MX2 in BraziliŽ 22-05

GP Motocross BraziliŽ


Jeffrey Herlings uit het Red Bull Teka KTM Factory Team heeft de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Braziliaanse Indaiatuba weten te winnen.

De rijder uit Elsendorp eindigde in de eerste manche op een tweede plaats.


Herlings (177pt) heeft 14punten achterstand op Roczen (191pt) in het eindklassement.

Jeffrey Herlings wint de Grand Prix MX2 in BraziliŽ

In de tweede manche kwam hij op een tweede plaats uit de start en hield Ken Roczen, die aan de leiding reed, flink onder druk. Op het moment dat Roczen in de fout ging, sloeg Herlings toe en nam de leiding in de wedstrijd over. In het resterende deel van de manche controleerde hij de wedstrijd en sloot de manche winnend af. Met een 2-1 in de manches won Jeffrey zijn tweede Grand Prix zege van het seizoen.

Het circuit van Indaiatuba was helemaal nieuw voor Jeffrey. Nog nooit eerder had hij op dit circuit een wedstrijd gereden. Toch had hij zijn draai al snel gevonden op de baan en wist in de vrije training een tweede tijd en in de pre kwalificatietraining de snelste tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatieheat kwam hij redelijk weg bij de start en kwam in de top vijf door de eerste bocht. In de beginfase werkte hij zich op naar een derde plaats en zette de aanval in op Tommy Searle. Wat Jeffrey ook probeerde hij kon nergens een plaats vinden waar hij de tweede plaats over kon nemen totdat Searle in de fout ging. Opdat moment was de kopman al te ver weg waardoor Herlings genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Jeffrey Herlings wint de Grand Prix MX2 in BraziliŽ


Gemotiveerd ging hij in de eerste manche van start. Hij pakte een goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. In de beginfase probeerde Jeffrey de leidende Ken Roczen te volgen maar moest iedere ronde iets toegeven en liep een achterstand op. De rijder uit Elsendorp reed een constante wedstrijd maar kreeg het gat niet dicht gereden en kwam op een tweede plaats over de finish.

Ook in de tweede manche kwam hij op een tweede plaats uit de start. In deze manche slaagde hij erin om dichter in de buurt te blijven bij Ken Roczen. Herlings kwam in het midden van de wedstrijd aan het achterwiel en voerde de druk op. Roczen ging in de fout en hierdoor kon Herlings de leiding in de wedstrijd over nemen. In de daaropvolgende ronden zette Jeffrey alles op alles en door nog een fout van Roczen had hij een voorsprong van meer dan vijftien seconden. In het resterende deel van de wedstrijd hield hij het hoofd koel en sloot de tweede manche winnend af.

Met een tweede en een eerste plaats in de manches won Herlings de Grand Prix van BraziliŽ. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap blijft hij op een tweede plaats staan en staat veertien punten achter op Ken Roczen. Op 5 juni gaat het Wereld Kampioenschap verder in het Franse St. Jean d'Angely.
 

MX2, Eerste manche:
01. Ken Roczen,Dui,KTM
02. JEFFREY HERLINGS,KTM
03. Gautier Paulin,Fra,Yam
04. Tommy Searle,GB,Kaw
05. Zach Osbourne,VS,Yam

MX2, Tweede manche:

01. JEFFREY HERLINGS,KTM
02. Ken Roczen,Dui,KTM
03. Gautier Paulin,Fra,Yam
04. Tommy Searle,GB,Kaw
05. Zach Osbourne,VS,Yam

 

Stand WK na 4 van de 13 GP's:

01. Ken Roczen,Dui,KTM
02. JEFFREY HERLINGS,KTM 
03. Tommy Searle,GB,Kaw 
04. Zach Osbourne,VS,Yam 
05. Gautier Paulin,Fra,Yam 

191 pnt

177 "

156 "

122 "

120 "


Bron: Motocrossplanet / NOS-Sport

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN